Annons

Hållbarhet och företagande tema på årets Stellagala

zoom Stellagalans juryordförande Maria Printz, Erika Eriksson, Hanna Halpern, Anna Gidgård och Ella Nilsson med juryansvariga Anna Antonia Svedberg, Maja Berthas samt Anette Rosvall.  Foto: Anna Lind Lewin.
Stellagalans juryordförande Maria Printz, Erika Eriksson, Hanna Halpern, Anna Gidgård och Ella Nilsson med juryansvariga Anna Antonia Svedberg, Maja Berthas samt Anette Rosvall. Foto: Anna Lind Lewin.
NYHETER. Tredje upplagan av Stellagalan med debatter, intervjuer och inte minst prisutdelning börjar ta form. Årets nominerade presenterades på A house i Stockholm där årets gala ska hållas.
Annons

Den 20 april är det dags för den tredje upplagan av Stellagalan, en gala för att lyfta kvinnor inom den svenska gastronomin. På torsdagen bjöd arrangörerna in till pressträff på A-house i Stockholm, där evenemanget ska äga rum, för att presentera årets nominerade, samt berätta om nyheter för årets gala.

– Vi upplevde att prisutdelningen stördes av mingel och snack ifjol och vill därför dela upp det hela i år. Det blir först härligt mingel, sedan en sittande gala och prisutdelning, säger Anette Rosvall, en av Stellagalans initiativtagare.

Utöver gala och prisutdelning bjuds det även i år på ett forum där hållbarhet, företagande och jämställdhet står i fokus. Här kommer representanter från andra branscher, bland annat fackförbundet Byggnads, berätta hur de jobbar med frågorna. Därefter diskuterar fyra deltagare dessa frågor med hjälp av moderatorn Nina Wahlgren Gill från Menigo. Två av dessa deltagare är klara i dagsläget – Frida Ronge och Titti Qvarnström.

– Vi menar att jämställdhet och hållbarhet går hand i hand och vi tycker att det är intressant att vända sig utanför vår egen bransch för att få inspiration om hur man kan jobba med de här frågorna, säger Anette Rosvall.

Nytt för i år är också att Suzanne Wohlins-stipendiet som delas ut till kvinnor som utvecklar restaurangyrket, som tidigare delats ut på Årets Kock, nu flyttar till Stellagalan.

– Det är ärofyllt och något vi är väldigt stolta över, säger Anette Rosvall.

Suusify – ny hotellallians med frihet som ledord

Suusify – ny hotellallians med frihet som ledord

Johan Öhman är grundare av Suusify, framtidens hotellallians. Med hjälp av tillförlitlig data och smarta analyser ska alliansen hjälpa hotell att minska kostnader och öka intäkterna. – Vi ser också hur många hotell är l...