à rets Kocks nya styrelse, som presenterades tidigare i veckan, bestÄr av tre kockar och fyra personer frÄn övriga nÀringslivet. Inger Myresten, marknadschef för Arla, blir ny styrelseordförande.
Hur kÀnns den nya styrelsen?
â Det kĂ€nns som att vi fĂ„tt ihop en stark styrelse med bra balans mellan nĂ€ringslivs- och kockerfarenhet.
Vad blir frÀmsta fokus i erat arbete?
â Uppdraget för Ă rets Kock AB Ă€r att leda svensk gastronomi in i framtiden. FrĂ€msta fokus blir att se till att organisationen som ska driva det operativa arbetet framĂ„t fĂ„r de bĂ€sta förutsĂ€ttningarna för att göra det.
Hur ska ni utveckla Ă rets Kock?
â HĂ€r mĂ„ste vi skilja pĂ„ Ă rets Kock som tĂ€vling och Ă rets Kock som bolag. TĂ€vlingen har de tvĂ„ senaste Ă„ren genomgĂ„tt en stor förĂ€ndring som uppfattas som vĂ€ldigt positiv av bland annat tĂ€vlande kockar. Denna utveckling kommer att fortsĂ€tta och ledas av vĂ„r tĂ€vlingsgrupp. Ă rets Kock som bolag ska ocksĂ„ utvecklas, bland annat genom att vi ska driva fler initiativ som leder gastronomin och branschen framĂ„t. Det betyder att bolaget ska driva mer Ă€n tĂ€vlingen Ă rets Kock, Ă€ven om den kommer vara fokus för verksamheten.
Hur ska ni utöka verksamheten ytterligare?
â Vi har redan utökat verksamheten jĂ€mfört med för ett par Ă„r sedan. Till exempel re-lanserade vi Ă rets Kockelev tidigare i Ă„r, och genom det nya Ă€gandet och den nya styrelsen vill vi intensifiera det arbetet. Ă rets Kock AB kommer ocksĂ„ att driva fler frĂ„gor Ă€n bara sjĂ€lva tĂ€vlingen Ă rets Kock.
 Vilka Àr de stora utmaningarna med à rets Kock?
â Ă rets Kock stĂ„r inför samma utmaningar som branschen i stort. Hur fĂ„r vi fler att vĂ€lja kockyrket och hur fĂ„r vi en mer hĂ„llbar bransch med ökad mĂ„ngfald? Detta Ă€r frĂ„gor som Ă rets Kock AB ska ta ett större grepp omkring och driva vidare sĂ„ att vi gemensamt med övriga aktörer i branschen fĂ„r till den förĂ€ndring som vi alla vill se.
Ă rets Kock fick nya Ă€gare i vĂ„ras â hur kommer detta att mĂ€rkas i tĂ€vling/ evenemang och kommunikationen kring dessa?
â Som ny Ă€garkonstellation Ă€r vi fast beslutsamma i att fortsĂ€tta utveckla Ă rets Kock som en gastronomisk plattform. Vi har vĂ„rt första styrelsemöte inom kort sĂ„ detaljer fĂ„r vi Ă„terkomma till. FörĂ€ndringen av Ă€gandet i bolaget kommer inte att pĂ„verka sjĂ€lva utformningen av tĂ€vlingen. Ă rets Kock Ă€r SM i professionell matlagning dĂ€r mĂ„let Ă€r att kora Sveriges bĂ€sta kock.