Annons

Här bygger Scandic klimatsmart

zoom Karin Lundman Pressbild, Scandic
Karin Lundman Pressbild, Scandic
Ett hotell, konstruerat enbart i trä planeras i norra Sverige. Med en växande hotellefterfrågan var valet av stad enkelt- trähotellet hamnar i stenstaden.
Annons

Det klimatneutrala hotellet väntas stå färdigt 2024. Det kommer byggas helt i trä, med trästomme, utsida och insida i trä. Eftersom det ska använda sig av energieffektiva materialval och ha solpaneler på taket, kommer hotellet alltid ha en hög energistandard enligt Scandic.

– Ambitionen för hotellet är att hållbarheten ska stå i centrum och nu får vi möjlighet att göra det i hela fastigheten. Sundsvall har en bra position för etablering, säger Karin Lundman, distriktsdirektör för Scandic, norra regionen.

Hotellet har utvecklats av Scandic tillsammans med Skanska under två års tid. Båda företagen har en ambition om att bygga hållbart och med en så liten miljöpåverkan som möjligt.

Att hotellet byggs just i Sundsvall beror dels på stadens attraktiva hotellmarknad och ökande turism, men också på att de ser på en positiv utveckling i norra Sverige.

– Framtiden ser ljus ut i norra Sverige, det är en viktig marknad för oss, säger Karin Lundman.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...