Annons

Här väntas över tusen unga söka sommarjobb

zoom Anna Barkevall, vd och delägare Böda Sand. Foto: Böda Sand
Anna Barkevall, vd och delägare Böda Sand. Foto: Böda Sand
NYHETER. Rekryteringen inför årets sommarjobbare är i full gång och intresset för att arbeta hos Böda Sand på Öland är stort. "Vi vill väcka intresset för fortsatt jobb inom branschen", säger Anna Barkevall, vd och delägare.
Annons

Trots kompetensbristen som råder inom servicebranschen har intresset för sommarjobben på Böda Sand varit högt. Inför årets sommarsäsong hade Ölands-campingen för några veckor sedan fått in närmare 500 ansökningar, en siffra som väntas dubbleras.

– Det är ungdomar som söker och vi är ödmjuka med att vi står inför en lika stor utmaning som alla andra vad gäller utbildad kökspersonal. Men jag tror att det är viktigt att kunna ge ett bra första arbetstillfälle som visar upp branschen och visa på att det finns många yrkeskategorier man kan välja mellan och att det finns en väg att stanna kvar, säger Anna Barkevall, vd och delägare Böda Sand.

Ett ökat söktryck

Sammanlagt ska 250 personer anställas inför sommaren och fylla de olika arbetsrollerna inom reception och gästservice, städning och vaktmästeri, restaurang och mat samt träning och aktivitet. Att intresset är så högt, tror Anna beror på deras välplanerade akademiutbildningar.

– Vi vill skapa en trygghet för medarbetarna. Vi har en stark struktur och kultur om att man som medarbetare ska känna sig delaktig och ha ett högre syfte. Sedan är det en tvåvägs-grej, de ska lära sig mycket av oss men vi ska lära oss lika mycket av dem. Många vill vara en del av det och därför tror vi att söktrycket för somrarna ha ökat.

Förväntansfulla inför sommarens möten

Inför sommaren hoppas campingen kunna möta sina gäster utan plexiglas och att anläggningar runt om i Sverige står inför en sommar med hög beläggning.

– Vi är förväntansfulla över att få möta gästerna på riktigt igen och att vår ledarfilosofi och akademi ska ha gett resultat, säger Anna Barkevall.

LÄS MER
Böda Sand vill lyfta personalen – startar egen utbildning