Annons

High Chaparral behåller rutiner för att minska trängsel

zoom High Chaparral är en temapark med fokus på  1800-talets vilda västern.  Foto: Patrik Svedberg
High Chaparral är en temapark med fokus på 1800-talets vilda västern. Foto: Patrik Svedberg
NYHETER: High Chaparral har under pandemin jobbat hårt för att gästerna ska känna sig trygga och ha möjlighet att besöka parken. De nya rutinerna behålls även nästa säsong som drar i gång den 26 maj 2022.
Annons

Under pandemin har temaparken High Chaparral liksom alla andra i branschen behövt anpassa sina rutiner och arbetssätt för att kunna hålla öppet. Det har varit stort fokus på att förhindra trängsel i köer, butiker, på matställen, vid showarenor och vid aktiviteter. Även när det inte varit tvunget att ha ett visst antal kvadratmeter per person i parken, har High Chaparral ändå valt att ha en frivillig gräns – och det kommer de fortsätta med.

– Pandemin har i mångt och mycket hjälpt oss att utveckla vår verksamhet för att besökaren ska få en så bra upplevelse som möjligt. Att fortsätta med förköp och besöksgräns hjälper oss att minska risken för köbildning och trängsel i parken, säger Mathias Bergendahl, VD för High Chaparral, i ett pressmeddelande.

Anledningen till att parken väljer att behålla de arbetssätt och rutiner som införts under pandemin är för att förbättra kundupplevelsen. Gästerna verkar uppskatta om risken för köbildning och trängsel är liten.