Annons

Himmelfjäll dubblar investeringen

zoom Foto: Alexander Neimert
Foto: Alexander Neimert
NYHETER. Ytterligare 2,3 miljarder kronor ska investeras i fjälldestinationen under de närmaste fyra åren.
Annons

Idre Himmelfjäll drog igång verksamheten julen 2019 och är den största skidortssatsningen som gjorts i Sverige på 30 år. Nu investeras ytterligare drygt två miljarder 2023-2026, vilket är dubbelt så mycket som hittills investerats. 800 miljoner investeras av Idre Himmelfjäll, ägare och företagets affärspartners inräknat, och 1,5 miljarder är följdinvesteringar på boenden och infrastruktur.

Småbarnsfamiljer främsta målgruppen 

Idre Himmelfjäll satsar stort redan inför årets vintersäsong. Det kommer bland annat att tillkomma ett nytt stugområde med 3 300 bäddar, en ny sagostig för barn och tillstånd söks för att bygga centrumet “Polstjärnan” med tillhörande infrastruktur.

– Vår huvudmålgrupp är småbarnsfamiljer. De är fokus både för årets vintersäsong och våra kommande satsningar, säger Torbjörn Wallin, vd för Idre Himmelfjäll.

Fortfarande stort rekryteringsbehov

Som Besöksliv tidigare har berättat möttes Idre Himmelfjäll av en tuff start när man drog igång verksamheten. Pandemin gjorde entré efter bara tre månader. Men det vände ganska snart tack vare att många stannade i Sverige under semestern och då var en mindre anläggning som erbjöd boende i egna stugor ett attraktivt resmål. Dessutom sålde boendetomterna på anläggningen slut betydligt tidigare än planerat.

– Sedan juli 2020 har det gått otroligt bra. Förra året växte vi med 100 procent jämfört med året innan och i år ser vi ut att växa med ytterligare 30 procent. Vi har ju befunnit oss i en uppstartsfas så det har gått fort uppåt, säger Torbjörn Wallin. 

Ser ni några utmaningar inför årets vintersäsong?

–  Hittills pekar allt på att vintersemestern är högt prioriterad i de svenska hemmen. Men visst blir det intressant att se hur stigande mat-, el- och bensinpriser kan påverka en svensk barnfamilj inför årets säsong.  

För att klara av att ta hand om vinterns besökare finns ett stort rekryteringsbehov och än så länge saknas fortfarande personal.

– Men vi upplever att intresset är större än i fjol och känner oss trygga med det även om vi inte är klara än, säger Torbjörn Wallin.