Annons

HKC Hotels storsatsar i Göteborg

zoom
"Hotellet kommer att bli mycket mer än bara en destination för mäss- och konferensbesökare", säger HKC Hotels vd Marcus Östlundh.
NYHETER. HKC Hotels utvidgar sin hotellportfölj med sin största satsning hittills: I samband med att Åbytravet i Mölndal byggs ut med en mässa och konferenslokaler bygger de ett 220 rum stort hotell på området. Idag driver HKC Hotels hotell i Stockholm, Malmö, Örebro och Hudiksvall, och det nya väntas stå klart under 2019.
Annons

– Göteborg har funnits på vår önskelista i över 20 år. Vi tror att Göteborg alltid kommer att vara en bra hotellstad, samtidigt som det är ett perfekt komplement till våra andra destinationer, säger Marcus Östlundh, vd på HKC Hotels.

Investeringen ligger på över 500 miljoner kronor och HKCs andel beräknas till cirka 30 miljoner kronor. Det är en vågad satsning för en koncern som tidigare höjt på ögonbrynen när andra i branschen satsat stort. Men flera år av god lönsamhet och försäljningen av sin del i The Winery Hotel i Solna har bidragit till att gruppen idag har en stark finansiell position, och det gjorde att de tog chansen.

– Det som är spännande med det här projektet är att vi är flera aktörer som inte bara delar på risken utan också bidrar med olika expertkompetenser inom hotell, mässor och evenemang, säger Marcus Östlundh.

Kompletterande anläggning

Aktörerna i fråga är Åbytravet, Klövern och Artexis Easyfairs, som idag finns på Malmömässan och Kistamässan. Att Svenska Mässan och Gothia Towers är giganter i Göteborg är inget som oroar Marcus Östlundh.

– Hotellet kommer att bli mycket mer än bara en destination för mäss- och konferensbesökare. Det är en kompletterande anläggning, snarare än en konkurrent, vilket jag tror de flesta i branschen kommer hålla med mig om.

Med travet och närliggande aktiviteter som en sim- och ishall, ett äventyrsbad samt en jätteparkering, blir området där anläggningen byggs en egen destination. Mölndal rymmer dessutom många stora huvudkontor och växande företag.

Lekfull design

Byggandet av mässan är redan igång och efter sommaren startar bygget av hotellet. Bakom ritningarna står Arkitektbyrån, som även agerar bollplank åt Marcus lillasyster Lina Östlundh, som är filmscenograf i grunden, skapar den invändiga designen.

– Det är viktigt att besökaren känner att allt hänger ihop. Designen kommer att bli lekfull och något annat än det man får uppleva hos de stora kedjorna, säger Marcus Östlundh.