Annons

Hon är Årets Kvinna i besöksnäringen

zoom
NYHETER. Under Visitadagen utsågs Lena Kempe, vd på Daftö resort, till Årets Kvinna i besöksnäringen. Operakällarens Stefano Catenacci valdes in i Visitas Hall of Fame.
Annons

– Jag är jätteglad över utmärkelsen, det känns otroligt roligt och samtidigt överväldigande. Jag kommer från en liten stad och för mig är det här en ära. Jag tror också att det är viktigt för besöksnäringen att man kommunicerar den här typen av priser som handlar om jämställdhet.

Det var en rörd Lena Kempe som under måndagskvällen tilldelades utmärkelsen Årets Kvinna i besöksnäringen. Till vardags arbetar hon som vd på Daftö resort i Strömstad, en anläggning som för 15:e året i rad utsetts till femstjärnig Superplatz av den tyska motororganisationen ADAC.

Och juryn lyfte hennes engagemang för att utveckla den familjeägda campingen till en internationellt erkänd resort.

– Jag tror att engagemang och mod är mina starkaste förmågor, att jag vågat satsa även när jag inte varit säker på att lyckas. Och så älskar jag det jag gör, det är allra viktigast för framgången.

Vad är du mest stolt över i din karriär?

– Att jag gjort tuffa val och att jag sysslar med det jag verkligen älskar, säger Lena Kempe.

Operakällarens kökschef Stefano Catenacci fick ta emot besöksnäringens finaste utmärkelse I främsta rummet – Visitas Hall of Fame. Juryn motiverade priset med hans långa och framgångsrika karriär inom både nationell och internationell gastronomi.

Grattis till utmärkelsen, hur känns det?

– Tack, det känns jätteroligt. Jag tycker alltid att det är kul att bli uppmärksammad och det här är ju något fantastiskt.

Du har nått stora framgångar under din karriär, exempelvis som nordisk mästare, Kockarnas Kock och mottagare av Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Vad betyder den här utmärkelsen för dig?

– Den betyder oerhört mycket. Visita är ju branschens bibel, så det här är något jag rankar högt.

Hall of Fame-utmärkelsen hedrar personer som gjort exceptionella och bestående insatser för näringen. Vad har du bidragit med, tycker du?

– Med att föra Operakällarens arv vidare och det är inte det enklaste. Det är en tung mantel att bära med tanke på allt som Tore Wretman byggt upp. Fokus hos mig och min bror Alessandro har hela tiden varit att göra stället bättre – och att göra det på ett stolt sätt.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...