Annons

Hon ska utforma upplägget för Årets Kock  

zoom Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
NYHETER. Tävlingsgruppen som utformar Årets Kock 2021 har utsetts. Förutom Tom Sjöstedt, Ulrika Brydling och Viktor Westerlind är Florencia Abella, tidigare jurymedlem, med i årets team.  
Annons

Du har suttit i juryn för Årets Kock två gånger, nu är du med i tävlingsgruppen och får bestämma över upplägget, hur känns det?  

– Det känns jätteroligt att få möjlighet att bidra med min kompetens. Och spännande, förstås.

Vad kan du säga om er fyra i gruppen hur tror du att ni kommer att samarbeta?  

– Vi håller på att prata ihop oss nu. Alla i tävlingsgruppen är väldigt kompetenta och tycker att det här ska bli kul, så teamet känns superstarkt, både kunskapsmässigt och inspirationsmässigt.

Har ni hunnit fundera något över upplägget? 

– Ja, men ingenting är klart än. Det jag kan säga är att vi kommer att fokusera på detaljerna i helheten. Det är inte bara maträtterna som blir viktiga, utan alla moment i sig. Vi vill också vara ett peppande team, som stöttar och tipsar deltagarna om hur man kan tänka kring olika moment.

Hur ska ni få fler kvinnor att söka?  

– Årets Kock har under många år på olika sätt arbetat aktivt för att fler kvinnor ska vilja söka till tävlingen. Vi hoppas så klart på att det blir så. Det finns så många professionella kvinnliga kockar därute.

Förra året blev Årets Kock ett digitalt evenemang, hur tänker ni i år?  

– Hur det blir i år bestäms senare, beroende på hur situationen ser ut då. Det är ingenting som vi i teamet fattar beslut om.

Tävlingsgruppen som utformar Årets Kock 2021: Tom Sjöstedt (Årets Kock 2008), Ulrika Brydling (tävlingsledare för Årets Kockelev), Viktor Westerlind (Årets Kock 2009), Florencia Abella, tidigare jurymedlem.