Annons

Hon är världens bästa bartender

zoom Charlotte Halzius från restaurang TAK kan titulera sig Diplomático World Tournament Champion efter helgens internationella tävling Diplomático World Tournament i London.
Charlotte Halzius från restaurang TAK kan titulera sig Diplomático World Tournament Champion efter helgens internationella tävling Diplomático World Tournament i London.
NYHETER. Bartendern Charlotte Halzius har skakat hem den prestigefyllda titeln Diplomático World Tournament Champion i London. Hon den första kvinnan att få utmärkelsen: ”Förhoppningsvis kan det inspirera andra tjejer att kliva fram och våga ta plats”.
Annons

När den internationella tävlingen Diplomático World Tournament avgjordes i Beaufort bar på The Savoy i London 25 juni tävlade 13 bartenders om titeln Diplomático World Tournament Champion. Och vinnare blev Charlotte Halzius från restaurang TAK.

 

– Det känns jättekul och lite overkligt, jag har väntat länge sedan semifinalen i Barcelona och igår var jag väldigt nervös. Jag har nog inte riktigt förstått att jag vunnit, för jag har fokuserat fullt ut på tävlingen.

 

Du kan även stoltsera med att vara den första kvinnliga bartendern som kammat hem utmärkelsen, vad betyder det för dig?

 

– Jag är stolt över att ha lyckats med det, förhoppningsvis kan det inspirera andra tjejer att kliva fram och våga ta plats. 

 

Hur kommer det sig att du vann?

 

– Jag tror att jag vann för att min presentation var avskalad och ärlig. Det är en hård bransch som tär på en, men ändå stannar man kvar. Mitt driv gjorde att jag vann. Och min drink, förstås.

 

Beskriv din cocktail ”Blood tears and gold”…

 

– Det är en lite spritigare romdrink som ändå är elegant när man dricker den, det är ingen käftsmäll. Jag skulle säga att den passar perfekt efter maten.

 

Vad var svårast under tävlingen?

 

– Det var att prata inför folk, men det är en fantastisk känsla att de verkligen lyssnar och vill höra om ens resa och vem man är.

 

Förstapriset är på 10 000 dollar. Vad tänker du göra med pengarna?

 

– Jag vet inte, det är ju jättemycket pengar, men jag hade tävlat lika gärna utan vinstpengar, det är för äran jag gör det.

 

Hur ska du fira vinsten?

 

– I går firade alla vi som tävlat med en middag och i dag ska vi åka båt. Det roligaste med tävlingen är alla människor man träffar från hela världen och att få dela det här tillsammans.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter