Annons

Hon tar över rodret för Icehotel

zoom Malin Franck ska bland annat jobba med att utveckla<br />
 Icehotel till ett ännu starkare besöksmål. Foto: Pressbild
Malin Franck ska bland annat jobba med att utveckla
Icehotel till ett ännu starkare besöksmål.
Foto: Pressbild
NYHETER. Med lång erfarenhet av hotellbranschen och med stor nyfikenhet på fjällvärlden blir Malin Franck, som närmast kommer rån Gothia Towers, vd för Icehotel i Jukkasjärvi. ”Så mycket mer än ett hotell”.
Annons

Grattis till ditt nya jobb, hur känns det?

– Otroligt spännande. Jag fick frågan som sedan låg och grodde ett tag, men så kläcktes tanken om att det skulle vara fantastiskt spännande.

Vad gör jobbet så spännande?

– Icehotel är så mycket mer än ett hotell, det är en konstutställning som ständigt förändras, det är en stor del av Sverige och man gör spännande planer för framtiden med sikte på fortsatt expansion, det är otroligt lockande.

Du bor i Göteborg nu, betyder det att du måste flytta?

­– Ja så kommer det att bli. Men jag tycker mycket om fjällvärlden med sin vandring och skidåkning, det har alltid funnits som ett stort intresse. Och så bor min svärmor i Tornedalen så jag har varit där en hel del.

Har du besökt Icehotel?

– Ja ett par gånger, det är ett spännande ställe, man slås av att det är så stor andel internationella gäster, vilket också ger en spännande dimension till jobbet.

Du har tidigare jobbat på hotell i Peking och nu ska du till Kiruna, vad är det som driver dig?

– Nyfikenheten på nya saker, jag vill jobba i branschen som jag älskar, men det får gärna vara på olika ställen. Och att det är ett utmanande och spännande uppdrag att ta mig an.

Vad tar du med dig i din nya roll?

– Jag har lång och stor erfarenhet av att driva hotell med olika varumärken, i olika ägarkonstellationer och på olika orter. Sedan har jag jobbat mycket med destinationsutveckling och har ett stort engagemang för branschen och dess utveckling.

Varför hotellbranschen?

– Det är mycket energi och det finns en vilja att utvecklas och utmanas, och inte minst finns det en blandning av alla människor i hela världen, vilket är väldigt stimulerande.

Vilka möjligheter ser du för Icehotel att utvecklas?

– Det finns enorma möjligheter! Vi ska fortsätta att utveckla hela destinationen för att bli ett ännu starkare besöksmål.

 Vad gör du själv i sommar?

– Jag är i Spanien och rensar ogräs och odlar tomater.

Malin Franck tillträder sin nya tjänst den 19 augusti.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...