Annons

Hovfjällets nya ägare: ”Intresset för oss ökar”

zoom Johan Larson tar över ägarposten på Hovfjäll.  Foto:Ateljé Änggatan Örebro Peo Sjöberg/Colourbox
Johan Larson tar över ägarposten på Hovfjäll. Foto:Ateljé Änggatan Örebro Peo Sjöberg/Colourbox
NYHETER. I morgon öppnar värmländska Hovfjäll för säsongen. Mer snö och skipass online är några av satsningarna som görs nu i samband med att Johan Larson tar över som ägare.
Annons

Bokningsläget för första kvartalet 2022 ser mycket bra ut. Även vi tar ju del av hemestereffekten och synen på skidåkningen som en säker och trygg aktivitet i tider som dessa, säger Johan Larson som tar över ägarposten efter Karl-Eric Westerberg. Johan Larson har över tjugofem års erfarenhet av skidåkning och besöksnäringen i stort. Tidigare har han bland annat varit ägare av Storstenshöjden utanför Örebro samt Tolvmannabacken i Kisa.  Vid sidan av effektiviseringen av skidanläggningens snösystem i form av flera snökanoner kan gästerna nu även köpa sina skipass på nätet. Något som man tror kommer effektivisera skidåkningen samt locka fler besökare. Själv drivs Johan Larson av Hovfjällets starka utvecklingspotential – vilka han menar gör anläggningen till en långsiktigt bra investering.

– Vi ser att intresset för oss ökar och vi jobbar på att göra förändringar som gör oss ännu bättre och attraktivare. Vi hoppas och tror vi kommer att kunna öppna de flesta nedfarterna till premiären, säger den nya ägaren.

Liksom tidigare ligger barnfamiljer och “personer som söker det genuina och personliga” högt på Hovfjällets gästlista. Själv beskriver Johan Larson skidanläggningen som en gemytlig och familjär ”pärla” som många ännu inte upptäckt. Med höjden på 542 meter över havet garanterar han snösäkerhet och oförglömliga upplevelser när säsongen drar igång nu i helgen, den 18 december.