Annons

Hurra! De vann skånskt matpris

zoom Bloom in the Parks köksmästare prisades.
Bloom in the Parks köksmästare prisades.
NYHETER. I helgen korades fem vinnare av Skånska Gastronomipriset. Årets Stjärnskott är köksmästaren Titti Qvarnström, 36, från Bloom in the Park. ”Skåne är location, location, location” säger hon.
Annons

Köksmästaren och krögaren Titti Qvarnström var den första kvinna och kock i Sverige som kammade hem en stjärna i restaurangbibeln Guide Michelin för restaurangen Bloom in the Park i Malmö.

Nu prisas hon lokalt när Skånska Gastronomipriset gick av stapeln och Sällskapet Malmö Akvavit delade ut pris till Årets Skånska profil.

”Skåne har en levande matkultur”

– Skåne är location, location, location. Här finns allt från skogen till havet” säger Titti Qvarnström till Kvällsposten.

Det var förra året som hon blev den första köksmästaren i Sverige – som också är kvinna ­– att knipa en stjärna i Guide Michelin.

– Skåne har en väldigt levande matkultur och ett fantastiskt skafferi. Det är många här som gör ett hästjobb och sätter både Malmö och Skåne på världskartan, säger Titti Qvarnström.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...