Annons

Inför Yrkes-VM: ”Självklart blir det många dörrar som öppnas”

zoom Kocken William Brittsjö känner sig väl förberedd men lite<br />
 nervös inför Yrkes-VM i Kazan. Foto: Worldskills
Kocken William Brittsjö känner sig väl förberedd men lite
nervös inför Yrkes-VM i Kazan.
Foto: Worldskills
NYHETER. I nästa vecka tävlar han i kategorin kock i World Skills, Yrkes-VM 2019 i Kazan. För William Brittsjö handlar tävlandet mycket om att ta fram en rätt han kan känna stolthet över.
Annons

William Brittsjö från Göteborg är en av de tävlande i kategorin kock i Yrkes-VM 2019 i Kazan i Ryssland i nästa vecka.

Hur känns det inför tävlingen?

– Självklart är det lite nervöst, men vore konstigt om man inte kände så då man ändå har tränat i åtta månader inför detta. Men jag känner mig säker på produkterna vi har tagit fram inför tävlingen och tar med mig en bra känsla till Kazan.

 Hur förbereder du dig?

– Just nu är det sista finishen och momentträning för att träna upp muskelminnet inför tävlingen så alla delar ska gå så bra och smidigt som möjligt. Snart är det dags att packa det sista vilket alltid brukar ta lite tid haha.

Vad är bäst med att tävla?

– För mig handlar det mycket om att ta fram en produkt/rätt som man kan stå för och känna stolthet över, sedan på tävlingen är det självklart adrenalinet och pressen över att prestera som driver en framåt och att man har bara en chans att leverera.

Vilka är dina styrkor som kock?

– Att jag är målinriktad, hängiven till mitt yrke och att varje dag vill laga jäkligt god mat.

 Vad skulle en seger betyda för dig och din karriär?

– Självklart skulle det betyda jättemycket att bevisa för sig själv och även andra att jag kan. Självklart blir det också många dörrar som öppnas. Samtidigt är det en väldigt tuff tävling och med många bra motståndare, men ska ge allt för att stå högst upp på pallen.

Varför har du valt att utbilda dig till kock?

– Jag lagade en hel del mat när jag var yngre och det var nog där intresset kom. Sedan under en praktik jag hade i ett kök så kände jag direkt att det var rätt för mig, och att jag skulle ge allt för att bli så bra kock som möjligt och nå mina mål i yrket.

 Vad gör du annars i höst?

– Just nu har jag inte planerat in så mycket då fokus varit på tävlingen och på jobbet, men har lite tankar och projekt som jag ska tag i. Någon semester blir det inte haha.