Annons

”Jag grät den första kvällen”

zoom
NYHETER. Öppnandet av nya vägkrogen Jureskogs i Mjölby slog alla förväntningar och de följande två veckorna har fortsatt i samma stil. ”Vi blev helt överkörda av mottagandet och ligger 300 procent över vår prognos”, säger grundaren Johan Jureskog, som i sommar öppnar nästa vägkrog i Värnamo.
Annons

Hamburgerkedjan Jureskogs öppnade sin fjärde restaurang, den första med drive thru, ute vid E4:an i Mjölby den 23 januari. Men invigningen gick inte som planerat.

­– Jag var på plats för att se till att alla hade det bra på golvet och för att välkomna folk, som någon slags Ronald MacDonald. Men vi blev helt överkörda av mottagandet, första dagen låg vi 300 procent över vår prognos. Jag fick ställa mig i köket och göra mise en place och börja ringa runt till våra leverantörer, säger Johan Jureskog.

Hur såg följande dagar ut?

– Det fortsatte på samma sätt, vi hade inte under 1200 gäster per dag de första 10 dagarna, på helgen snarare 1500 gäster per dag. Vi har verkligen fått ett helt otroligt mottagande. Jag grät den första kvällen, det känns så fantastiskt att vårt koncept faktiskt håller ute i landet. Vi hoppas verkligen att folk ska fortsätta uppskatta oss.

Hur skiljer sig lanseringen av Mjölby åt jämfört med öppnandet av tidigare restauranger?

– I Stockholm har vi haft lite svårt att få runt ställena, så här i efterhand skulle vi kanske inte öppnat på Sveavägen, det tog ett år att få runt. Men Lund går rätt bra och vi känner mer och mer att vi lyckas föra fram vårt koncept med snabbmat utan skräp, att vi blir bättre och bättre på att få gästen att förstå varför vi är dyrare än MAX. Därför känns det himla roligt nu när vi öppnar vår första drive thru, att det verkligen funkar.

Kan du känna att ni borde ha tagit steget ut som vägkrog tidigare?

– Kanske, men då hade vi inte gjort den här resan, inte kunnat dra ner priserna och våga tro på att vi skulle få så många gäster att vi skulle gå runt. Men nu när vi får höra av Mjölbyborna att de är så lyckliga över att vi är här känns det ju lite som öppet mål, vi skulle ha velat haft bättre kapital så att vi hade kunnat öppna fler ställen i snabbare takt nu.

När och var kommer nästa vägkrog?

– I Värnamo, förhoppningsvis redan i maj eller juni. Sedan ser vi på fler etableringar efter E4, konceptet har svårt att överleva inne i städer så vi kommer att fokusera på mötesplatser efter vägar tillsvidare. Nu hoppas vi leverera bra siffror så att vi äntligen kan få lite mer lån från banken, när det känns som att vi har hittat vår egen nisch.

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren