Annons

”Jag tror att viltkött har en stor framtid”

zoom Pontus Frithiof kommer att utveckla fÀrdigrÀtter och tillbehörsprodukter, som olika sÄser och kryddor, som delÀgare i företaget Svenskt GÄrdsvilt.
Pontus Frithiof kommer att utveckla fÀrdigrÀtter och tillbehörsprodukter, som olika sÄser och kryddor, som delÀgare i företaget Svenskt GÄrdsvilt.
NYHETER. Pontus Frithiof gÄr in som delÀgare i företaget Svenskt GÄrdsvilt, dÀr Leif GW Persson Àr en av Àgarna. Syftet Àr att utveckla nya produkter, dÀr bland annat fÀrdigrÀtter ska locka svenskarna att Àta mer viltkött.
Annons

Pontus Frithiof utesluter inte att hans eget namn kommer att synas pÄ en kommande produktlinje, inte minst nÀr det handlar om att fÄ fler att upptÀcka viltköttet i bÄde livsmedelsbutikerna och pÄ hans egna restauranger.

– Jag har valt att göra detta för att jag tror att viltkött har en stor framtid som ett hĂ„llbart och gott alternativt, sĂ€ger han.

En annan anledning till att Pontus Frithiof ville bli delĂ€gare i företaget Ă€r ”att det Ă€r spĂ€nnande personer med i projektet”, som han uttrycker det. Ett av de namnen Ă€r författaren och jaktprofilen Leif GW Persson.

– Jag kĂ€nner Leif sedan 25 Ă„r tillbaka och senaste Ă„ret har vi trĂ€ffats regelbundet kring mĂ„ltider och kommit fram till att detta Ă€r ett roligt projekt att arbeta vidare med, sĂ€ger Pontus Frithiof och tillĂ€gger:

– Leif Ă€r oerhört noga med att inte sĂ€tta sitt namn pĂ„ nĂ„got han genuint inte tycker om, det gillar jag. Han Ă€r i högsta grad delaktig.

Pontus Frithiof sjÀlv Àr en av de mer namnkunniga krögarna i landet och Àgare av flera restauranger. Som delÀgare i Svenskt GÄrdsvilt vill han bidra med sin expertis frÄn branschen, men framhÄller att hans egna erfarenheter av vilt Ànnu Àr begrÀnsade.

– Jag Ă€r Ànnu sĂ„ lĂ€nge en flitig konsument, och jag Ă€lskar det, sĂ€ger han och nĂ€mner att han deltar i företaget bĂ„de för att lĂ€ra ut och lĂ€ra sig.

Tills vidare kommer han bland annat att utveckla fÀrdigrÀtter och tillbehörsprodukter, som olika sÄser och kryddor. Hans team med unga kockar kommer att producera filmer, bilder och recept för att skapa uppmÀrksamhet kring produkterna.

En grundtanke han framhÄller Àr att ta tillvara pÄ sÄ mycket som möjligt av djuren, dÀr hÄllbarhet och nÀringsvÀrde stÄr i fokus.

– Viltköttet Ă€r underskattat dĂ„ det Ă€r bĂ„de nyttigt, gott och hĂ„llbart med en minimal klimatpĂ„verkan, menar Pontus Frithiof.