Annons

Jamies Italian i konkurs – svenska restaurangen opåverkad

zoom Jamies Italian vid Stureplan ska fortsätta drivas som franchise. Foto: Scandic
Jamies Italian vid Stureplan ska fortsätta drivas som franchise. Foto: Scandic
NYHETER. Jamie Olivers internationella restaurangkedja Jamies Italian i England begärs i konkurs. Den svenska restaurangen i Stockholm berörs dock inte.
Annons

Brittiske tv-kocken Jamie Oliver restaurangimperium, som inkluderar kedjan Jamies Italian, Barbecoa och Fifteen har begärts i konkurs, rapporterar brittiska BBC.

22 av 25 restauranger har redan stängt, och minst tusen jobb ryker som ett resultat av nedläggningen.

– Jag är förkrossad över att våra älskade restauranger i Storbritannien måste lägga ned. Jag vill tacka alla som har lagt själ och hjärta i verksamheten genom åren, skriver Jamie Oliver på Twitter.

Den enda restaurangen i Sverige, Jamies Italian som ligger i Scandic Anglais i Stockholm, påverkas inte av konkursen i Storbritannien.

– Vi påverkas inte, eftersom restaurangen drivs som en franchise. För vår del så kommer vi att driva den som vanligt och det är Scandic som är franchisetagaren, säger Heidi Wold, kommunikationsdirektör på Scandic Hotels.

Hon tillägger att personalen inte berörs eftersom det är Scandics personal.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...