Annons

Johan Jureskog: ”Just nu är vågen att vi vill äta bättre”

zoom Foto: Jureskogs
Foto: Jureskogs
NYHETER. Hållbart producerade hamburgare är Johan Jureskogs vapen i kampen om trafikanterna. Siktet är inställt på 10-20 vägkrogar inom fem år. Med start i Mjölby.
Annons

– Det är mycket skit på vägarna. Då vill jag göra något folk gillar och det ska gå snabbt. Det var vårt grundkoncept från början att vi skulle vara på vägarna.

Efter starten i Stockholm och Lund lanseras hamburgerkedjan Jureskogs första vägkrog. I januari nästa år öppnar restaurangen längs E4-an i höjd med Mjölby, och enligt planerna följs den av vägkrog nummer två i Värnamo till sommaren. Bakom satsningen står Johan Jureskog, som sedan tidigare driver restaurangerna Rolfs kök och AG i Stockholm.

– Vi skulle vilja vara längs hela E4:an på de rätta ställena. Vi vill ta den här underdogpositionen som Max har haft, och göra vad vi kan för att svenskar ska äta hållbar fast-food på vägarna, säger Johan Jureskog.

Hur många Jureskog blir det längs vägkanten?

– Jag hoppas att vi ska vara mellan 10 och 20 ställen om fem år. Jag har sagt att om 10 år ska vi ha 60 enheter i Sverige. Men det viktiga är att vi har fungerande verksamheter som gör en bra grej.

 Finns det konkreta planer någonstans utöver Mjölby och Värnamo?

– Ja, vi har ett par ställen vi tittar på i Göteborg. Även i Malmö och i Sundsvall.

 Vad skiljer era hamburgare från andra?

– Vi jobbar bland annat med färskt kött och från hundra procent svensk mjölkko, vilket är väldigt klimatsmart.

– Det som är tufft för oss är att vi har högre inköpskostnader än till exempel Max och McDonalds eftersom vi är små. Det gör att det kommer att vara lite dyrare att äta hos oss.

 Hur ser du på marknaden?

– Jag tror absolut att det finns en marknad för oss. Just nu är vågen att vi vill äta bättre, äta mindre kött men bättre och man är beredd att betala lite till.