Annons

Johan & Nyström intar Göteborg med finkaffe och rawfood

zoom Johan & Nyström vill lära göteborgarna att fika med gott kaffe och rawfood. Foto: Johan & Nyström
Johan & Nyström vill lära göteborgarna att fika med gott kaffe och rawfood. Foto: Johan & Nyström
NYHETER. Johan & Nyström slår upp dörrarna till tre butiker i Göteborg. Det är i tre av den profilerade kafékedjan Condecos gamla lokaler som kafferosteriet ska servera Göteborgarna närodlat kaffe och mat med fokus på veganskt och rawfood.
Annons

– Göteborg är en skön, expansiv stad på framfart. På kaffefronten finns det dock endast ett fåtal aktörer som serverar riktigt bra kaffe,Johan Damgaard, kreativ chef och medgrundare av Johan & Nyström.

Men det finns fler sätt som skiljer marknaden från Stockholm.

– Fikatrenden är stark, men i Stockholm har rawfood, vegantrenden och hållbarhetsfokus fått ett starkare fäste. Det vill vi hjälpa till att stärka när vi kommer till Göteborg, säger han.

Tar över Condeco

I början av december inviger Johan & Nyström sina tre butiker i Göteborg. Kafferosteriet har sedan tidigare en butik och en kaffebar i Stockholm, och tankarna har länge funnits att expandera till Västkusten.

När Göteborgs kafédrottning Eva Olsson, grundare till Evas Paley och kafékedjan Condeco, erbjöd Johan & Nyström att köpa tre av hennes lokaler var det svårt att säga nej.

– Vi känner Eva sedan tidigare och har rostat hennes kaffe, hon ville sälja och vi slog till. Ända sedan vi öppnade i Stockholm har vi haft dröm om att öppna en butik i Göteborg, nu var det ett bra läge.

Vad kan göteborgarna förvänta sig av Johan & Nybergs nya butiker?

– Vi ska ta med oss lite av det vi har gjort de senaste åren. Det är lätt att komma till en ny stad och göra som alla andra gör, men vi vill ta med vårt tänk kring produktsortiment och förhoppningsvis tillföra ngt nytt till Göteborgsmarknaden.

Johan Damgaard tillägger:

– Da Matteo har länge varit ganska ensamma på Göteborgsmarknaden när det gäller kvalitetskaffe, nu kommer vi och kompletterar och förhoppningsvis driver på trenden med kvalitetskaffe, säger han.

Olika koncept på butikerna

De tre olika butikerna på Avenyn, Östra Hamngatan och i Nordstan, ska ha samma sortiment av kaffe, lättare rätter och sallader med fokus på veganskt, ekologiskt och närodlat. Men butikerna får olika profiler och uttryck.

– Vi gillar att variera oss och anpassa butikerna efter område och publik. På Avenyn finns till exempel mycket kontorsmänniskor, då bygger vi en miljö som passar dem. I Nordstan vill vi ha pingisbord och mötesrum för att skapa en spännande och inbjudande miljö.