Annons

Kolmårdens glädjebesked: Wildfire får grönt ljus av kommunen

zoom Efter många turer – nu kan Wildfire rulla igen.
Efter många turer – nu kan Wildfire rulla igen.
NYHETER. Kolmårdens spektakulära berg- och dalbana Wildfire öppnar igen. Detta efter att kommunen sagt ja till detaljplanen. ”Vi räknar med att Wildfire är en del av Kolmårdens framtid”, säger ägaren Parks and Resorts vd Christer Fogelmarck.
Annons

Vad betyder det att ni kör igång igen?

– Det känns otroligt roligt och är en lättnad. Gästerna efterfrågar Wildfire, säger Parks and Resorts vd Christer Fogelmarck.

Vad innebär det ekonomiskt?

– Vi såg när vi öppnade förra året att vi lockade fler besökare varje vecka. Vi har skrivit upp vår prognos för säsongen något.

Har ni tappat något på att inte kunna köra?

– Jag är orolig för att vi tappat momentum för under den här processen har vi inte kunnat marknadsföra Wildfire ordentligt. Det måste vi hinna ikapp med nu.

Ser du någon risk för bakslag och att ni tvingas stänga i framtiden?

– Detaljplanen kan överklagas. Men det vi tagit fasta på är att Norrköpings kommun fattat ett helt enigt beslut och fått stöd av länsstyrelsen. Vi ser beslutet som väldigt solitt och vi räknar med att Wildfire kommer att stå där för gott.

Hur lång tid dröjer det innan ni får det slutgiltiga beslutet?

– Det vet jag inte. Jag är inte säker på att beslutet överklagas till Mark- och miljödomstolen. Men i så fall kan det handla om ett halvår i handläggningstid.