Annons

Kometens nya ägare: ”Ingen behöver vara orolig”

zoom PO Lundgren, här med  Maciek Nowak, kunde inte motstå chansen att köpa Kometen. Foto: Kometen
PO Lundgren, här med Maciek Nowak, kunde inte motstå chansen att köpa Kometen. Foto: Kometen
NYHETER Anrika Göteborgskrogen Kometen, som de senaste åren har drivits av stjärnkrögaren Leif Mannerström, har fått nya ägare. Men stammisarna kan vara lugna, Per-Ove Lundgren och Mats Sjölander vill värna den gamla krogen, som behåller klassikerna på menyn.
Annons

Göteborgsprofilerna Per-Ove Lundgren och Mats Sjölander är de nya ägarna till Restaurang Kometen, som 2009 köptes av tv-kocken och mångårige krögaren Leif Mannerström och bröderna Christer och Ulf Johansson. Göteborgare och stamgäster har varit både nyfikna och oroliga över vad som ska hända med en av stadens äldsta krogar.

– De undrar framför allt om vi ska göra några förändringar, men det kommer inte att ske så igen behöver vara orolig. Allt är så inarbetat med maten, personalen och inredningen. Kometen är helt enkelt ett vinnande koncept, och det finns ingen anledning att göra om, säger den nye ägaren Per-Ove Lundgren.

Köket ska få sig ett rejält ansiktslyft med en omfattande renovering, och man har längre fram i tiden eventuella planer för innergården. I övrigt förblir allt intakt, enligt Per-Ove Lundgren, som vill värna om det gamla.

Med en lång bakgrund som krögare i Göteborg där han har varit med och startat kända institutioner som Brasserie Lipp och Palace är Per-Ove Lundgren sedan gammalt bekant med många av Kometens stamgäster.

– Jag tror inte att vem som helst kan ta över en sådan här restaurang med alla gamla traditioner i sig. Jag har följt många av gästerna sedan 20–30 år tillbaka i tiden och de känner mig, och det finns en trygghet i det.

Du hade tänkt att pensionera dig, vad lockade dig att köpa?

 – Detta gör jag av intresse och passion, inte för att tjäna pengar i den bemärkelsen. Jag tänkte att det här måste vi göra, det var en klockren känsla. Leif gillade mig och min partner Mats Sjölander från början och vet att vi är seriösa krögare, och det var viktigt för honom att sälja till rätt personer.

Även om det inte blir så stora förändringar, vad har ni för ambitioner med Kometen?

– Att förfina Kometen, och utveckla den med bättre kök och bättre förutsättningar för att kunna fortsätta på samma sätt. Vi ska värna om och ta hand om Kometen i samma anda som varit tidigare.

Vilka rätter är populärast på menyn?

– Wienerschnitzel, Wallenbergare och vår pocherade torsk med pepparrot, ägg och räkor.

 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...