Annons

Kommunen släpper Järnaviks Camping

zoom Järnaviks Camping får ny ägare som ska investera i åretruntverksamhet. Foto: Järnaviks Camping
Järnaviks Camping får ny ägare som ska investera i åretruntverksamhet. Foto: Järnaviks Camping
NYHETER. Efter tretton år som arrendator och miljonsatsningar i Järnaviks Camping får Stefan Nilsson köpa loss den av kommunen: ”Målet är en åretruntcamping med restaurangen öppen på helger under lågsäsong”.
Annons

Stefan Nilsson har han arrenderat anläggningen längs Blekinges kust, av Ronneby kommun sedan 1994. Under åren har han investerat över en miljon kronor i eget kapital. Nu ser han fram emot att ta över som ägare.

Hur mycket han får betala är för tidigt att säga, men han ser fram emot att kunna planera långsiktigt för campingen.

– Den 7 november ska jag och kommunen träffas för att diskutera köpesumman. Det känns riktigt bra, det är en fördel att äga snarare än att hyra för då kan du satsa framåt på ett annat sätt, säger Stefan Nilsson.

På sikt vill han bygga sex nya stugor, med vatten och avlopp året runt då han ser en stor efterfrågan på åretruntcamping. Han vill också försöka nå ut till fler gästgrupper, musikintresserade, genom att anordna musikaktiviteter på ett fält i anslutning till campingen.

Enligt Tomas Andersson, förvaltningschef på fritid och kultur inom Ronneby kommun, så har arrendeavtalet varit en bra lösning under åren. Men han ser det som en fördel att Stefan Nilsson som satsat i anläggningen nu tar över som ägare. Stefan Nilsson håller med:

– Att jag har gått in med pengar i campingen har nog övertygat kommunen. Och jag hade inte satsat så här mycket om jag inte hade för avsikt att köpa stället.

Investeringen har gett resultat. Under maj till juli i år var beläggningen 20 procent högre än under samma period i fjol.

– Beläggningen har varit fantastisk i år, trots att det var kallt och regnigt. Jag tror att det beror på att campingen ligger vid havet och att vi har en bra krog. Naturen runt omkring lockar många utländska besökare, i dag kommer cirka 40 procent av våra gäster från Danmark, Holland och Tyskland.

Vad har du för långsiktiga mål?

– Målet är att kunna driva campingen året runt och ha restaurangen öppen helger under lågsäsong, säger Stefan Nilsson.

Hedda fick sitt drömjobb – blir chef på sin gamla arbetsplats

Hedda fick sitt drömjobb – blir chef på sin gamla arbetsplats

Behovet av kompetent personal i hotell- och restaurangbranschen är stort. För att möta det utökas nu utbildningen Hotel & Restaurant Manager med en helt ny utbildning i Norrtälje och Skellefteå