Annons

Krögarduo öppnar krog och lanthandel

zoom Tareq Taylor och Paul Svensson öppnar krog och mathandel i Sundbyberg. Foto: Peter Carlsson, Jakob Fridholm
Tareq Taylor och Paul Svensson öppnar krog och mathandel i Sundbyberg. Foto: Peter Carlsson, Jakob Fridholm
Krögarna Tareq Taylor och Paul Svensson öppnar en ny, gemensam krog och mathandel i Sundbyberg utanför Stockholm. "Jag hoppas att det blir en mötesplats som andas både nutid och framtid", säger Paul Svensson.
Annons

Restaurangen ska ligga i den nya stadsdelen Fabriksparken i centrala Sundbyberg, ett område som kocken Tareq Taylor har varit involverad i från start. Nu är det klart att han även ska driva stadsdelens kvarterskrog tillsammans med Paul Svensson. Restaurangen ska ha plats för ett 60-tal gäster och är deras första gemensamma projekt.

– Vi delar samma värdegrund och vill båda skapa hållbara måltider där människor bor, säger Paul Svensson. Tanken är att det här ska bli ett vardagsrum och en kvarterskrog för de som bor och verkar i området.
– Sedan är området i sig intressant eftersom det rimmar väl med hållbarhet och idén om framtidens boende. Jag är själv uppväxt i Solna och Sundbyberg och har en relation till platsen, vilket gör det extra roligt.

Ni ska även ha en butiksdel som ni kallar lanthandel?
– Lanthandlare har alltid jobbat med det som finns i närheten, och det ska vi också göra. Det ska vara en lanthandel i modern tappning, med både förädlade och råa råvaror som har producerats under bästa möjliga förhållanden.

Även i restaurangen ska det vara lokala råvaror som gäller, och ”hälsosamma och ekologiska maträtter”. Restaurangen öppnar i september 2019, samtidigt som de första bostäderna ska vara klara för inflyttning.

– Jag startade själv min karriär på en kvarterskrog och är väldigt sugen på att se vad vi kan åstadkomma, säger Paul Svensson.

Vad har du mer på gång framöver?
– Den 1 november är det premiär för Maträddarna i SVT, ett program där vi djupdyker i matsvinnsfrågan. Det har varit ett jätteomvälvande projekt som jag har jobbat med under året. Jag hoppas att det ska skapa nyfikenhet och inspiration.