Annons

Krogtrio bjuder in till torgfest

zoom Teatergrillen, Frippe och Chez Jolie samarbetar för sommarfest på Östermalm. Foto: Pressbild
Teatergrillen, Frippe och Chez Jolie samarbetar för sommarfest på Östermalm. Foto: Pressbild
NYHETER. Krogarna Teatergrillen, Frippe och Chez Jolie bjuder in till gemensam torgfest i Stockholm i juni.
“Kul och unikt att olika krogkoncerner samarbetar på det här sättet”, säger Björn Wahlund på Teatergrillen.
Annons

I varsitt hörn av korsningen Ingmar Bergmans gata/Nybrogatan i Stockholm ligger de tre krogarna Teatergrillen, Frippe och Chez Jolie. Den 1 juni firar de in sommaren med en stor och gemensam torgfest.

Björn Wahlund är restaurangchef på Teatergrillen.
– Förra året hade vi en gatufest tillsammans med Chez Jolie. Då var det vår krog Riche som samarbetade med Chez Jolie. Sedan dess har även nya Frippe öppnat – vilket är jättepositivt för hela kvarteret. Så vi kände att vi ville uppmärksamma vårt gemensamma torg med en generös och härlig fest.

Vanligtvis är ni konkurrenter med varandra. Hur funkar samarbetet?

– Det funkar jättebra. Jag tycker att det visar hur mycket vi allihop bryr oss om Stockholm som matstad och vill göra något bra för stockholmarna och turisterna. Det är både kul och ganska unikt att olika krogkoncerner samarbetar på det här sättet.

Festligheter hela dagen

Torgfesten börjar vid lunchtid och kommer att fylla torget med liv ändå tills solen börjar sänka sig. Förutom självklara inslag som god mat och dryck från alla tre restaurangerna, kommer det bland annat även att finnas livemusik, glass- och popcornvagn och tombola på torget.

– Det kommer att bli folkligt, familjevänligt och generöst. Tanken är att vi ska kunna möblera tillsammans på torget tillsammans. Vi på Teatergrillen kommer bland annat att rulla ut vår kolgrill, Chez Jolie har rotisserie och ostron och Frippes kommer att tillaga paella över öppen eld.

Finns det några utmaningar med att arrangera torgfest?

– Det är en hel del planering och gemensamma tillstånd som behöver skaffas så att festen inte är i vägen för utryckningsfordon och liknande. Men det är inget gästerna kommer att märka eller behöver fundera över. De ska bara känna: Fasen vad trevligt, säger Björn Wahlund.

Håller stilen med återbrukade textilier

Håller stilen med återbrukade textilier

Till Granö Beckasin kommer människor från hela världen för att vara i naturen. Här är det hållbarhet in i minsta detalj som gäller. Från de återbrukade golven i hotellrummen till serveringspersonalens förkläden...