Annons

”Långtidsarbetslösa får jobb och hotellen sina efterlängtade kockar”

zoom Destinationen lyfte problemet till ett helikopterperspektiv<br />
 och gick ihop med Arbetsförmedlingen. Foto: Pressbild, Colourbox
Destinationen lyfte problemet till ett helikopterperspektiv
och gick ihop med Arbetsförmedlingen.
Foto: Pressbild, Colourbox
NYHETER. Genom ett samarbetsvilligt och starkt hotellnätverk går Destination Sigtuna ihop med Arbetsförmedlingen för att lösa kockbristen i Sigtuna kommun.
Annons

– Vi har inom nätverket länge diskuterat hur vi ska kunna rekrytera de kockar som våra hotell skriker efter. Det fanns tidigare en restaurangutbildning på gymnasienivå i Sigtuna, men efter att den försvann har det blivit svårare och svårare för våra hotell och restauranger att hitta personal, säger Anna Lakmaker, vd för Destination Sigtuna.

Destinationen bestämde sig för att lyfta problemet till ett helikopterperspektiv och gå ihop  med Arbetsförmedlingen. I tisdags fick de åtta hotellen som ingår i projektet träffa långtidsarbetslösa personer med ett intresse för matlagning och service som handplockats av Arbetsförmedlingen.

– Det var fantastiskt kul att se de här personernas glädje och stolthet över att få presentera sig själva för arbetsgivare och visa upp sina CV:n, säger Anna Lakmaker.

Stöttar upp med praktikplatser

16 av personerna ska få gå en rekryteringsutbildning genom Arbetsförmedlingen där kontakten med näringslivet är framgångsfaktorn. Utbildningen startar den 18 november. Skola varvas med praktik tills utbildningen är klar i augusti 2020.

– Våra hotell stöttar upp med praktikplatser för deltagarna oför att kunna bygga viktiga relationer som förhoppningsvis resulterar i en anställning efter utbildningen, säger Anna Lakmaker och fortsätter:

– Det är ingen garanti att just våra hotell kommer få anställa de färdigutbildade kockarna, men förhoppningen är att vi hinner erbjuda dem anställning först.

”Ett väldigt bra verktyg”

Peter Thomelius, Utbildnings- & HR-chef på Visita ser positivt på att rekryteringsutbildningar i samverkan med Arbetsförmedlingen blir en allt vanligare metod att lösa kockbristen.

– Rekryteringsutbildningar är ett väldigt bra verktyg där företagen får vara med och utforma utbildningen, välja ut vilka de ska ta emot som praktikanter och dra nytta av Arbetsförmedlingens kompetens. Jag ser bara fördelar med det, säger han och fortsätter:

– Känner man som företag att man gärna vill vara med i ett sådant här projekt uppmanar jag till att ta kontakt med Arbetsförmedlingen i den region där man finns.