Annons

Lena Kempe om hotellsatsningen: ”Vi ska aldrig nöja oss”

zoom I första etappen av hotellbygget byggs en huskropp med tolv rum. Foto: Daftö Resort
I första etappen av hotellbygget byggs en huskropp med tolv rum. Foto: Daftö Resort
NYHETER. Bygget av Daftö Resorts största satsning – ett nytt hotell som ska stå klart 2020 – har påbörjats. Med hotellet vill man erbjuda en ny boendeform, inte minst från den växande andelen gäster som vill komma året runt.
Annons

Som Besöksliv har skrivit om tidigare så har prisade besöksnäringsprofilen Lena Kempe storslagna planer för sitt Daftö Resort i Strömstad. Nu inleds bygget av det hotell som ska stå klart under 2020.

Vi kan erbjuda allt från lyxstugor till enklare boende som tältplatser, men hotell saknas, så nu gör vi ett med pirattema, precis som på övriga Daftö, sa vd Lena Kämpe till Besöksliv i somras.

Tillsammans med utbyggnad av nöjesparken planerar hon för investeringar om cirka 200 miljoner kronor de närmaste fem åren.

Hotellet ska ligga mitt på området och bygget ska ske stegvis.

–När första etappen är klar kommer vi ha en huskropp som rymmer tolv rum, säger Lena Kempe i en kommentar.

Därefter följer ytterligare en huskropp med lika många rum samt en del med reception och bistro. Daftö resort erbjuder idag hotellstuga, men med hotellet vill man kunna erbjuda ytterligare en boendeform.

–Vår inställning är att vi aldrig ska nöja oss och i över 40 år har vi satt vår egen prägel på utvecklingen av upplevelsen. Ska vi leva upp till vår vision med upplevelser i världsklass är det viktigt att vi vågar satsa, säger Lena Kempe.

Hotellsatsnigen är även ett initiativ för att möta det ökade intresset för att komma till resorten året om.

– Med hotellet kan vi få ännu fler att upptäcka den tjusningen och vi får bättre möjligheter att möta våra gästers behov under årets alla årstider. Dessutom förlänger vi säsongen och skapar ännu fler arbetstillfällen året om.

Daftö Resort är en femstjärnig året runt-öppen semesteranläggning vid Bohuskusten utanför Strömstad. Med boende och aktiviteter för alla smaker, äventyrspooler och den egna nöjesparken Daftöland är familjeföretaget Daftö Resort en av de ledande campinganläggningarna i Europa.

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren