Annons

Liseberg öppnar växtbaserad restaurang

zoom The Green Room, på Liseberg bjuder på mat gjord av råvaror från lokala bönder. Foto: Pressbild
The Green Room, på Liseberg bjuder på mat gjord av råvaror från lokala bönder. Foto: Pressbild
NYHETER. Samma dag som Liseberg äntligen kunde slå upp portarna igen öppnade restaurangen The Green Room, som bjuder på mat gjord av råvaror från lokala bönder.
Annons

Efter mer än ett år av så pass tuffa pandemirestriktioner att svenska nöjesparker tvingats hålla stängt har Liseberg sedan ett par veckor tillbaka kunnat släppa in en besökare per 20 kvadratmeter. Lagom till premiären öppnade parken tre nya restauranger – jättelika 1923 med två våningar i art deco-stil, Bergs Bistro, som blir en del av Kaninlandet, samt The Green Room, där den gröna miljön går hand i hand med matens ursprung. Förutom att servera växtproducerad mat är ambitionen att minska matsvinn och informera gästerna om hur hela råvaror kan tas till vara.

– Vi vill dela med oss av vår kunskap hur man sätter ihop en god och helt växtbaserad måltid och berätta om hantverket bakom, säger Peter Wallin, köksmästare på The Green Room.

The Green Room har kapacitet för 120 sittande matgäster ute och inne.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...