Annons

Lucy’s Flower Shop hoppas på Rising star

zoom Alex Skärlén och Ola Carlson är grundarna bakom Lucy’s Flower Shop som är nominerad i sex kategorier i Bartenders Choice Awards. Foto: Anders Berg
Alex Skärlén och Ola Carlson är grundarna bakom Lucy’s Flower Shop som är nominerad i sex kategorier i Bartenders Choice Awards. Foto: Anders Berg
NYHETER. Totalt 22 nomineringar i 2024 års upplaga av Bartenders Choice Awards har tilldelats krogar och barer inom restaurangkoncernen Stureplansgruppen. Coctailbaren Lucy’s Flower Shop är nominerade i sex kategorier.
Annons

Röda Huset, Lucy’s Flower Shop, Le Hibou, Freyja, Asian Post Office och Coquetel Social har alla nomineringar i Bartenders Choice Awards, den nordiska barbranschens kanske mest prestigefulla tävling.

Med sju nomineringar, i kategorierna Best Coctail bar, Best Atmosphere, Best coctail menu, Best signature cocktail, Rising star x 2 (Natasha Bekhradi och Oscar Buhre) och Peoples choice ligger Lucy’s Flower Shop tillsammans med Röda Huset i topp sett till antalet nomineringar. Ola Carlson, en av grundarna till Lucy’s Flower Shop hoppas mest på vinst i den nya kategorin Rising Star.

– Jag tror att vi har varit nominerade varje år sedan vi öppnade, men för fem år sedan var konkurrensen inte lika hård som nu, vilket gör det extra roligt, säger Ola Carlson.

Med två tidigare utmärkelser i kategorin Best Cocktail bar tror Ola Carlson att chansen att vinna en tredje gång är liten. Själv ser han gärna vinst i den nya kategorin Rising Star.

– Det är den kategori med piggast nomineringar, och i och med att det är en ny kategori så behöver juryn verkligen tänka till. Det finns inga gamla favoriter att rösta på, säger han.

Ni har två bartenders nominerade i den kategorin, hur känns det?
– Det är fantastiskt kul, vi hoppas förstås att Oscar eller Natasha vinner för det är de verkligen värda. Oscar har varit med oss i fem år, redan innan vi öppnade Lucy’s, när vi drev Le Hibou. Natasha började 2020, men hade inte jobbat i bar innan hon kom till oss.

Varför skulle just de vara värda utmärkelsen Rising Star?
– Natasha har ett värdskap i världsklass och är en bartender med full koll över hela rummet i service. Hon är också väldigt lätt att tycka om. Oscar är mycket passionerad och delar gärna med sig av sin kunskap på ett enkelt och proffsigt sätt. Han är drömmen för gästen som har ett stort cocktailintresse.

Lucy´s Flower shop öppnade 2019 och profilerade sig direkt som en annorlunda cocktailbar med personlig och proffsig service och tydliga smaker i fokus.

Ni ligger fortfarande på topp på Stockholms barscen och ni har två bartenders nominerade i Rising Star. Hur jobbar ni för att rekrytera rätt och förvalta kompetensen?
– Vi har alltid tyckt att personen är viktigare än ett CV. En medarbetare hos oss ska ha rätt personlighet, passa i gruppen och vara någon som vi tycker om. Vi jobbar med service, är en nischad bar och vill ge våra gäster en upplevelse. Om en bartender inte kan bidra till den upplevelsen och funka bra socialt, spelar det ingen roll om han eller hon kan göra goda drinkar. Den kunskapen kan man skaffa sig ändå.

Apropå kunskap, vad ser ni för drinktrend just nu, vad beställer era gäster mest?
– 70 procent av de drinkar vi serverar är våra signaturdrinkar. Sedan är det klassiska drinkar, som margarita, som fortfarande är mest populärt. Amaretto sour har fått en uppsving och spritstrenden håller i sig när värmen kommer.

Och håller trenden med alkoholfritt i sig?
– Vårt mål är att 30 procent av vår lista ska vara alkoholfri och fem av våra elva signaturdrinkar går att få som alkoholfria. Det är fler som beställer alkoholfritt nu, sätter sig i baren och dricker alkoholfria drinkar en kväll. Men det är fel att kalla det en trend, detta är en utveckling som är här för att stanna, säger Ola Carlson.

Vilken är din favoritdrink?
– Scotch and coffee.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...