Annons

Lyckad nypremiär för gastropub i Helsingborg

zoom Henric Carlsson, hotellchef Elite Hotel Mollberg
Henric Carlsson, hotellchef Elite Hotel Mollberg
NYHETER. Bishops Arms i Helsingborg återlanseras efter att ha varit stängd i tre år. ”Det märks att vi har varit efterlängtade”, säger Henric Carlsson på Elite Hotel Mollberg.
Annons

På Stortorget i Helsingborg ligger Elite Hotel Mollberg. Det är Sveriges äldsta hotell, med anor från 1300-talet. För tre år sedan stängde hotellet dåvarande The Bishop Arms i källaren för renovering. Nu kan åter helsingborgarna hänga på en klassisk brittisk pub, fast en aning mjukare och ljusare.

– Det är roligt att få till ännu en stjärna på Helsingborgs stjärnhimmel. Det märks att vi har varit efterlängtade. Vi har haft en jämn strid av frågor på sociala medier hela tiden om när vi ska öppna, säger Henric Carlsson, hotellchef på Elite Hotel Mollberg.

I onsdags, den 22 februari, stod folk utanför dörren och väntade på att The Bishop Arms Mollberg skulle slå upp sina portar. En premiärkväll som var över förväntan.

– Vi hade full pub från första dagen. Det var en bättre start än vad vi trodde.

Varför stängde ni puben?

– Det var dags för renovering och så kom pandemin.

Vad skiljer sig den nya puben mot gamla?

– Interiört har vi gått från en dämpad och mörk klassisk pubstil, till en mer ljusare färgsättning på både väggar och textilier. Det har skapat en mer sofistikerad inramning och loungekänsla – ett Bishops Arms 1,5 skulle jag säga.

Öl från lokala bryggerier

The Bishop Arms Mollberg har siktat in sig på ett utbud som inte riktigt har funnits i Helsingborg tidigare, menar Henric. Framför allt handlar det om det välsorterade whisky-sortiment och att de är stadens första medlemmar i Scots Malt Whisky Society – en världsomspännande whisky-klubb.

– Vi har också 32 öltappar, med bland annat öl från flera lokala mikrobryggerier samt en del gästspel med öl från hela Sverige och även från världen. Så man kommer aldrig att behöva vara orolig för att man inte kan prova något nytt, säger Henric.

Ni satsar även på maten?

– Med tre restauranger på hotellet finns det alla möjligheter att göra något riktigt bra. Vi har på Pauls, som har ett italienskt koncept, och en klassisk matsal med mer åt husmankost med svenskfranska toner. På Bishop Arms serverar vi pubklassiker, som bland annat fish and chips och hamburgare, men också ett vegetariskt och veganskt utbud.

Vilka typer av gäster har ni tänkt ska lockas in?

– Det är för alla, och för dem som kommer och bor på hotellet. Vi har haft väldigt blandad publik, gammal som ung. Vi vill ge helsingborgarna en uppfräschad scen med öl, whisky och god pubmat.