Annons

Lyckad premiärvecka för nytt destinationshotell

zoom Steffen Sander hotelldirektör på Ad Astra by Elite, som ligger i AstraZenecas tidigare huvudkontor. Foto: Pressbilder
Steffen Sander hotelldirektör på Ad Astra by Elite, som ligger i AstraZenecas tidigare huvudkontor. Foto: Pressbilder
NYHETER. Årets mest omtalade hotellprojekt lockade både långväga gäster och Södertäljebor som ville få en lyxig smak av rivieran.
Annons

– Jag är oerhört glad över öppningsveckan. Ett hotell är inte ett hotell förrän gästerna är på plats.

Orden kommer från den entusiastiske hotelldirektören Steffen Sander som sedan i april förberett för öppningen av Ad Astra by Elite. Nu konstaterar han att allt gått över förväntan.

– Bokningsläget är betydligt bättre än vi vågat hoppats på. Vi har övernattande gäster från jordens alla hörn, men även från Storstockholm och övriga landet. Sedan har vi även gäster som bara äter hos oss eller bara njuter av Vana Spa. Jag är extremt tacksam över hur vår produkt landat, säger han.

AstraZenecas tidigare huvudkontor

Adressen för storsatsningen är AstraZenecas tidigare huvudkontor vid Snäckviken i Södertälje. Numera rymmer fastigheten 161 rum och sviter, ett flertal restauranger och barer, en piazza, underhållning och nämnda Vana Spa.

Är det ett bra geografiskt läge?

– Absolut! Vi har långväga internationella gäster som besöker Södertäljes bolag och som historiskt bott på hotell i Stockholm. Nu har de istället börjat checka in hos oss. Vi fyller en viktig funktion för hela staden vilket vi är stolta över. Hotellet ligger också i den vackraste delen av Södertälje och här är väldigt fint både sommar- och vintertid med utsikt över Snäckviken, säger han.

Steffen Sander konstaterar att även privatpersoner som vill sätta lite guldkant på tillvaron hittat hit under premiärveckan. Kärlekspar som vill ha en romantisk upplevelse och kompisgäng som spelat shuffleboard eller testat champagne-karaoke.

Vill ta gästen till rivieran

För familjerna har den italienska glassen och pizzan lockat medan också lokalbor nyfiket velat testa stadens nya destinationshotell.

– Vi har väldigt många gäster från Södertälje som besöker vårt spa, någon av restaurangerna och till viss del även hotellrummen för övernattning på hemmaplan.

Er ambition är att ta gästen till rivieran, vad innebär det?

Vi har ett tydligt koncept, präglat av den franska, men främst den italienska rivieran. Det innebär bland annat att våra gäster får äkta italienska och sydfranska smaker i alla våra restauranger. Sedan har alla rum italienska konstverk och inne på Vana Spa har vi behandlingar med italienska inslag. För oss är det viktigt att våra gäster får en helhetsupplevelse.

Hur ser det ut inför 2023, kan inhemska destinationshotell bli ett alternativ om en pressad ekonomi  gör att fler skippar utlandssemestern?

– Vi lägger mycket tid på att samtala med våra gäster och en del har sagt att de haft för avsikt att åka utomlands men att de istället valt att boka Ad Astra över jullovet eller nyårsafton. Det gynnar oss och vi är glada över att man betraktar oss som ett bra alternativ till en utlandsvistelse, säger Steffen Sander.

Läs mer: När hotellet är destinationen – Elite Hotels vd om storsatsningen

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

Hotellsystemet som kunde tillgodose alla Åhus Seasides behov

PMS-systemet VisBook har över 1 000 kunder inom besöksnäringen i Norden och växer snabbt, inte minst i Sverige där antalet nya kunder har mer än fördubblats under de senaste två åren. En av de nya kunderna är Åhus Seasid...