Annons

”Man ska inte vilja äta någon annanstans i Helsingborg”

zoom Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
NYHETER. Kocken Daniel Müllern och bartendern Hans Bihl sätter prägeln på en ny restaurang med  integrerad bardel på Radisson Blu Hotel i Helsingborg. Det blir drinkar blandade direkt vid borden och mat i ett sharingkoncept, som är en remake på den lokala restaurangen Nellys Food etc.
Annons

– Det kan ju finnas en problematik i att få hotellrestauranger levande, men här är tanken att det ska vara ett ställe där man stannar kvar som hotellgäst, eftersom man upptäcker att alla andra också vill vara där, säger Daniel Müllern, som tävlat både i Årets Kock och i flera olika kocktävlingar i tv.

Han har satt menyn och är ansiktet utåt för storsatsningen Nellys Locale, som Radisson Blu gör som en remake av Nellys Food etc i Helsingborg. Tillsammans med bartendern Hans Bihl vill han skapa en internationell atmosfär i restaurangen.

– Jag har ju själv bott mycket på hotell och vet hur gott det kan vara att få stanna på plats, att det alltid finns intressant och god mat både i restaurangen och i baren. Känslan när man börjar med en drink här och sedan bokar av den restaurang man hade tänkt fortsätta till, för att man trivs så bra här, säger Daniel Müllern.

Han får medhåll av Hans Bihl, som leder den integrerade bardelen. Han brinner för att servera ”bra sprit” och avslutade nyligen Wset Level tre Spirits i London vilket har gett inspiration till lösningen med en bar som kommer att jobba integrerat med matsalen.

– Vi kommer att möta gästen i matsalen och blanda drinkar ute vid borden, det ska vara ett jättestort fokus på god service. Trenden har varit lite nördig ett tag, med produkten i fokus och det kommer vi att förflytta till gästen istället, säger Hans Bihl.

Det kommer även att finnas ett brett utbud av alkoholfria drinkar, på till exempel alkoholfri gin, och Hans Bihl ser gärna att gästen dricker en drink till maten, lika väl som vin eller öl.

– Utöver råvarorna till drinkarna, som ska vara så närproducerade som möjligt, kommer vi även att satsa på en otroligt fin is och en exklusiv glasserie. Vår lägstanivå ska vara extremt hög, säger Hans Bihl.

– I varma länder dricker man ju ofta juicer till maten, det kommer även att passa hos oss där maten kommer att smaka mycket av olika kryddor, ingefära och chili, men på ett nordiskt vis. Vi är lite trötta på menyer, och tror på ett lite mer internationellt sätt att äta där gästen väljer helt fritt vad man vill dricka till, tillägger Daniel Müllern.

Vilka gäster ska ni locka till er?

– Jag ser det superbrett, barnfamiljer, affärsmöten, Men jag känner även att vi integrerar baren och matsalen helt i själva hotellet, den ligger så att man trafikerar den hela tiden som gäst, säger Hans Bihl.

Nellys Locale by Daniel Müllern öppnar 25 mars och består dels av restaurangsatsningen med Daniel Müllern samt storsatsande Nellys the Bar under ledning av bartender Hans Bihl.

Så får du mer tid över till dina gäster

Så får du mer tid över till dina gäster

Med Picasso Digital får hotell och konferensanläggningar digitala tjänster för bokning, incheckning och betalning så att du kan lägga mer fokus på det som är allra viktigast i verksamheten – nämligen dina gäster...