Annons

MAX först i Europa med ny klimatmärkning

zoom MAX blir först utanför USA att anta klimatmärkningen ”Cool Food Meals”. FOTO: Pressbild
MAX blir först utanför USA att anta klimatmärkningen ”Cool Food Meals”. FOTO: Pressbild
NYHETER. Certifieringen ”Cool Food Meals” syftar till att minska matens klimatpåverkan. Då MAX tidigare klimatmärkt sin meny var det naturligt att fortsätta på den banan, menar Kaj Török, hållbarhetschef på MAX.
Annons

– Vi har väntat i tretton år på en trovärdig tredjepartsgranskad klimatmärkning och äntligen är den här, säger han. Cool Food Meals har chansen att bli den globala standard som vi efterfrågat så länge. Vi på MAX är glada och stolta över att vara de första i Europa att anta märkningen, säger Kaj Török i en kommentar.

För att kunna godkänna en måltid beräknas både måltidens klimatavtryck och dess näringsmässiga kvalitet. För att få använda märkningen måste måltiden dessutom få betyg A, B eller C på näringsvärdesskalan Nutri-Score.

Märkningen planeras nu rulla ut på MAX drygt 170 restauranger under början av 2022. I dagsläget är det okänt exakt hur många av MAX måltider som kommer att klara gränsen för Cool Food Meal.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...