Annons

MAX fortsätter minska sina utsläpp

zoom Kaj Török, hållbarhetschef på Max.  Foto: Pressbild
Kaj Török, hållbarhetschef på Max. Foto: Pressbild
NYHETER. För sjunde året i rad visar MAX klimatanalys att företaget fortsätter minska sina utsläpp. Men mer ska göras. Målet är att utsläppen sänks med ytterligare 75 procent fram till år 2050.
Annons

Max har under flera års tid arbetat med att minska sina utsläpp, sedan 2013 med 24 procent per omsatt krona. Men mer måste göras, menar företagets hållbarhetschef Kaj Török:

– Förra året minskade vi utsläppen långsammare än vad vi räknat med. Det beror bland annat på ökad försäljning av köttburgare. 2021 måste vi ta större krafttag och bli ännu bättre på att ställa om menyn och göra det lättare för våra gäster att välja goda burgare med låg klimatpåverkan.

MAX har som mål att minska sina utsläpp med fyra procent per år varje år fram till 2050. Under 2020 minskade utsläppen med två procent. Det är första året som utsläppen inte minskar i linje med FN:s 1,5-gradersmål.

För att nå målen arbetar kedjan med klimatpåverkan på flera olika sätt. Sedan 2008 planterar man exempelvis träd i tropikerna, för att kol ska kunna bindas från atmosfären. Sammanlagt har företaget planerat omkring tre miljoner träd, vilket motsvarar 10 000 fotbollsplaner.

– För att nå de globala klimatmålen räcker det inte med att bara minska utsläppen. Vi måste också börja tömma atmosfären på en del av den koldioxid som redan släppts ut. Det är därför vi på MAX jobbar med att både minska utsläppen och binda kol, fortsätter Kaj Török.

År 2019 vann MAX FN priset Global Climate Action Award för sitt klimatarbete.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...