Annons

Maxad dag för Uppsalakrogar på valborg

zoom
"Stationen", en av flera krogar som väntar valborgsrusch.
NYHETER. Forsränning, vårsånger och mösspåtagning. Champagnefrukost, sillunch och nattklubb. Valborg i Uppsala är något alldeles särskilt och för krogkoncernen Svenssons Krogar innebär det en fullspäckad dag.
Annons

Den sista april är en helig dag i Uppsala. Utöver Uppsalas invånare samlas omkring ytterligare 100 000 personer för att fira in våren. Svenssons Krogar, som driver sex restauranger i Uppsala, har många olika evenemang.

– Våra ställen byter skepnad flera gånger under dagen och tar emot olika sorters gäster. Utmaningen är att hinna servera alla, men det har vi alltid lyckats med tidigare och kommer att göra det även i år, säger David Åström, vd och ägare på Svenssons Krogar.

Störst omsättning på hela året

Svenssons Krogar driver bland annat Saluhallen, lokaliserad i studentkvarteren mellan domkyrkan och Fyrisån. Dagen inleds med champagnefrukost eller kaffe och bulle, beroende på gästens önskemål. På uteserveringen sitter man sedan på första parkett när 120 flottar tar sig an utmaningen att ta sig ner för den forsande ån.

Dagen fortsätter med sillunch på Stationen, brunch på Jay Fu’s, lunch med dj och pianobar på Åkanten och middagssittning på Aaltos. På kvällen tar Saluhallens nattklubb emot 2 000 festsugna gäster.

– Ekonomiskt är valborg väldigt viktig. Det är den dag då vi har vår största omsättning på hela året, säger David Åström.

Hur förbereder ni er inför en sådan här fullspäckad dag?

– Det är egentligen som vanligt. Vi förbereder oss alltid. Det är mer att det händer fler olika saker under en dag. Just nu ser också väderprognosen ganska lovande ut!

Håller stilen med återbrukade textilier

Håller stilen med återbrukade textilier

Till Granö Beckasin kommer människor från hela världen för att vara i naturen. Här är det hållbarhet in i minsta detalj som gäller. Från de återbrukade golven i hotellrummen till serveringspersonalens förkläden...