Annons

Mer vitt i Grönklitt

zoom Efter en kanonsäsong satsar Grönklittsgruppen på att göra mer egen snö.
Efter en kanonsäsong satsar Grönklittsgruppen på att göra mer egen snö.
NYHETER. Grönklittsgruppen storsatsar på nya snösystem. Hela 35 miljoner investeras för att förlänga säsongen och förbättra miljön. ”Vi kan öppna snabbare, tidigare och med en bättre produkt”, säger Grönklittsgruppens vd Mark Baljeu.
Annons

De kommande åren genomför Grönklittsgruppen stora investeringar i nya snösystem. Med investeringar på 35 miljoner under två år räknar Mark Baljeu med att kunna förlänga säsongen.

– Det här innebär att vi säkerställer en tidig öppning av säsongen, samt att vi kan vara säkra på att kunna erbjuda riktigt bra förhållanden i skidspår och backar, säger han.

Moderniseras och förbättras

Det gångna året hade Orsa Grönklitt skidspår öppna under ett halvår med start i början av november. Backarna öppnades i december och stängdes först i maj.

I ett första steg kommer det befintliga systemet moderniseras. Den kommande vintern ska den alpina delen förbättras så att snö kan läggas i backarna så fort kylan kommer.

­– Detta är en förändring och utveckling som alla våra gäster kommer att kunna ta del av redan till kommande säsong, säger Mark Baljeu.

Miljömässiga vinster

Den stora investeringen kommer till vintern 2018. Då ska hela snökanonsystemet för längdspåren bytas ut.

Investeringarna i nya snösystem kommer att ge miljömässiga vinster, enligt Mark Baljeu.

– Det blir en effektivare energiförbrukning och vattenåtgång, mer snö för mindre insats, säger han.

Grönklittsgruppen räknar med att fortsätta investera i nya snösystem efter  2018.

­– Vi har också planlagt steg fyra och fem, vilket omfattar Mellanbacken och Norrbacken, projekt som ligger ytterligare något år framåt.