Annons

”Minigolf är vår själ och hjärta”

zoom Hans Olofsson, vd och grundare
Hans Olofsson, vd och grundare
NYHETER. Sedan starten har över en kvarts miljon gäster roats av kombinationen minigolf, mat och dryck. Nu firar Golfbaren Kristineberg tio år.
Annons

Den 15 juni 2013 slog Golfbaren Kristineberg upp portarna första gången. Det var en riktigt solig och varm sommardag i hörnet av Kristinebergs Slottspark på Västra Kungsholmen i Stockholm, minns Hans Olofsson, vd och grundare.

– Sedan dess har vi haft över en kvarts miljon gäster som kommit hit och roat sig. Tiden går fort när man har roligt, säger han och tillägger:

– Vi har en kärlek till minigolf. Jag har själv ett förflutet som minigolfare och delvis pågående spelande i världseliten.

Hur är det att driva en sådan nischad bar?

– Det är både en för- och nackdel. Poängen för oss är att vi vill vara nischade, så det har inte varit att skapa ett nöjesetablissemang där vi stoppar in allt. För det vill vi inte. Minigolf är vår själ och hjärta.

Dejtande par, familjer och företag

Sedan Golfbaren i Kristineberg drog i gång har de startat ytterligare fyra golfbarer i Stockholm: Aspudden (2017), Swing By Golfbaren i Vasastan (2017), Nacka Strand (2021) och Sundbyberg inomhus (2021).

– Vi har stort fokus på maten på alla våra ställen. Kombinationen av proffsig minigolf, god mat och dryck samt personlig service är mycket uppskattad, säger Hans.

Vem är den typiska gästen?

– Det är det som är finessen med vår minigolf-bar att den är väldigt välkomna för alla. Det är dejtande par, familjer och väldigt mycket företag. Företagen är förstås en stark målgrupp som kör både mat, dryck och minigolf. Många av dem kommer tillbaka med sina familjer.

Hur ska ni fira de tio åren?

– Det kommer att märkas på alla våra fem banor. Det blir musik med dj:s och även livemusik. Just i Kristineberg och Nacka Strand kommer det att vara lite extra med mer kända artister.

Vad är ett bra väder för er på Golfbaren?

– Uppehåll och cirka 20 grader. Det får inte vara stekhett eller ett alltför bra badväder. Men det beror också på säsongen – är det 25 grader i maj då har vi fullt, jämfört med i juli.

Hur ser ni på sommaren som stundar?

– Just nu är det bra väder och vi har intensiva dagar. Förra sommaren var det tekniskt sett pandemi-fritt, men vi märkte att många företag fortfarande inte släppt helt på sina restriktioner. Den här sommaren hoppas vi på att det blir mycket bättre och ännu mer socialt umgänge och härliga upplevelser på våra ställen, säger Hans Olofsson.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...