Annons

NOFO Wine Bar presenterar nytt avslappnat koncept

zoom Linnea Tammemägi och Matilda Sandell
Linnea Tammemägi och Matilda Sandell
NYHETER. Sex år efter öppningen är det dags för ett nytt kapitel för NOFO Wine Bar. Vinbaren blir ett familjärt vinhak när två gamla vänner återförenas.
Annons

Linnea Tammemägi, Food & Bevarage Manager på familjeägda NOFO Hotel & Wine Bar på Södermalm i Stockholm, är – med hennes egna ord – ”sjukt taggad.” Anledningen är att hon gått samman med vännen Matilda Sandell, ny restaurangchef på NOFO Wine Bar, för att forma den nya vinbaren. Deras gemensamma historia sträcker sig ända tillbaka till 2011.

– Vi träffades när vi båda jobbade på Copperhill Mountain Lodge och senare på Fäviken utanför Åre. Sedan dess har vi både rest och bott tillsammans. Jag flyttade till Stockholm 2018 då Matilda var restaurangchef på Aloë och vi bodde till en början tillsammans i en liten etta. Så vi känner varandra väl, berättar hon.

”Det får inte vara stelt”

Linnea Tammemägi konstaterar att vinbaren funnits i sex år och att det var dags för en uppdatering. Nya bra vinbarer poppar upp som svampar ur asfalten i Stockholms innerstad och för att mäta sig med de allra bästa krävs en uppdatering av hela konceptet, förklarar hon.

– Vinbaren har sett ungefär likadan ut sedan starten och det har blivit lite utdaterat. Nu satsar vi på ett totalt omtag på vinlistan och kommer erbjuda en väldigt välsorterad och levande vinlista från många små leverantörer. Och istället för de vanliga mellanrätterna, som finns överallt, serverar vi vinvänliga smårätter eller assietter, som vi kallar det.  Det kan vara till exempel oliver eller kolgrillade spett. Förhoppningsvis vill man stanna kvar och beställa in rejälare rätter under kvällen. Det viktigaste är att det ska vara lättsamt och avslappnat. Det får inte vara stelt, säger hon.

Vad menar du med vinvänliga rätter?
– Om du går ut och dricker en flaska vin är du kanske bara ute efter något att äta till vinet, samtidigt som du vill ha mer än en skål med jordnötter. Vi erbjuder assietter som passar bra till vin utan att det är en hel mellanrätt.

Ambitionen är att låta den professionella servicen från fine dining möta den familjära stämningen som finns på NOFO.

– Det vi har till vår fördel är att hela vinbaren är uppdelad i fyra små rum och en vinkällare, vilket gör att det blir en hemma hos-känsla. Vi har redan mysfaktorn. Sedan är musiken jätteviktig att det rätt musik på rätt volym volym. Personalen är också en jätteviktig del i att skapa rätt stämning, säger hon.

Den nya vinbaren, eller vinhaket, invigs torsdagen den 7 mars.

LÄS ÄVEN vår artikel om de spännande ljuden på NOFO Hotel

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...