Annons

NOFO Wine Bar presenterar nytt avslappnat koncept

zoom Linnea TammemÀgi och Matilda Sandell
Linnea TammemÀgi och Matilda Sandell
NYHETER. Sex Är efter öppningen Àr det dags för ett nytt kapitel för NOFO Wine Bar. Vinbaren blir ett familjÀrt vinhak nÀr tvÄ gamla vÀnner Äterförenas.
Annons

Linnea TammemĂ€gi, Food & Bevarage Manager pĂ„ familjeĂ€gda NOFO Hotel & Wine Bar pĂ„ Södermalm i Stockholm, Ă€r – med hennes egna ord – ”sjukt taggad.” Anledningen Ă€r att hon gĂ„tt samman med vĂ€nnen Matilda Sandell, ny restaurangchef pĂ„ NOFO Wine Bar, för att forma den nya vinbaren. Deras gemensamma historia strĂ€cker sig Ă€nda tillbaka till 2011.

– Vi trĂ€ffades nĂ€r vi bĂ„da jobbade pĂ„ Copperhill Mountain Lodge och senare pĂ„ FĂ€viken utanför Åre. Sedan dess har vi bĂ„de rest och bott tillsammans. Jag flyttade till Stockholm 2018 dĂ„ Matilda var restaurangchef pĂ„ AloĂ« och vi bodde till en början tillsammans i en liten etta. SĂ„ vi kĂ€nner varandra vĂ€l, berĂ€ttar hon.

”Det fĂ„r inte vara stelt”

Linnea TammemÀgi konstaterar att vinbaren funnits i sex Är och att det var dags för en uppdatering. Nya bra vinbarer poppar upp som svampar ur asfalten i Stockholms innerstad och för att mÀta sig med de allra bÀsta krÀvs en uppdatering av hela konceptet, förklarar hon.

– Vinbaren har sett ungefĂ€r likadan ut sedan starten och det har blivit lite utdaterat. Nu satsar vi pĂ„ ett totalt omtag pĂ„ vinlistan och kommer erbjuda en vĂ€ldigt vĂ€lsorterad och levande vinlista frĂ„n mĂ„nga smĂ„ leverantörer. Och istĂ€llet för de vanliga mellanrĂ€tterna, som finns överallt, serverar vi vinvĂ€nliga smĂ„rĂ€tter eller assietter, som vi kallar det.  Det kan vara till exempel oliver eller kolgrillade spett. Förhoppningsvis vill man stanna kvar och bestĂ€lla in rejĂ€lare rĂ€tter under kvĂ€llen. Det viktigaste Ă€r att det ska vara lĂ€ttsamt och avslappnat. Det fĂ„r inte vara stelt, sĂ€ger hon.

Vad menar du med vinvÀnliga rÀtter?
– Om du gĂ„r ut och dricker en flaska vin Ă€r du kanske bara ute efter nĂ„got att Ă€ta till vinet, samtidigt som du vill ha mer Ă€n en skĂ„l med jordnötter. Vi erbjuder assietter som passar bra till vin utan att det Ă€r en hel mellanrĂ€tt.

Ambitionen Àr att lÄta den professionella servicen frÄn fine dining möta den familjÀra stÀmningen som finns pÄ NOFO.

– Det vi har till vĂ„r fördel Ă€r att hela vinbaren Ă€r uppdelad i fyra smĂ„ rum och en vinkĂ€llare, vilket gör att det blir en hemma hos-kĂ€nsla. Vi har redan mysfaktorn. Sedan Ă€r musiken jĂ€tteviktig att det rĂ€tt musik pĂ„ rĂ€tt volym volym. Personalen Ă€r ocksĂ„ en jĂ€tteviktig del i att skapa rĂ€tt stĂ€mning, sĂ€ger hon.

Den nya vinbaren, eller vinhaket, invigs torsdagen den 7 mars.

LÄS ÄVEN vĂ„r artikel om de spĂ€nnande ljuden pĂ„ NOFO Hotel