Annons

Nöjesparkerna ställer in alla sina konserter

zoom Foto: Gröna Lund
Foto: Gröna Lund
NYHETER. De stora nöjesparkerna ställer in alla konserter fram till midsommar, men försiktig optimism råder inför möjligheten att ändå få hålla nöjesparkerna öppna. ”Vi ser att vi skulle kunna göra det på ett ansvarsfullt sätt”, säger Annika Troselius, informationschef på Parks and Resorts.
Annons

På grund av det rådande läget med coronapandemin bokar Parks and Resorts om alla konserter fram till midsommar på Gröna Lund och Furuviksparken.

– Det är ett så osäkert läge just nu och eftersom ingen har svar på när det kommer att bli bättre, tog vi beslut om att boka om konserterna fram till midsommar så att vi i god tid kunde informera gästerna som har planerat ett konsertbesök hos oss, säger Annika Troselius, informationschef på Parks and Resorts, där Gröna Lund och Furuviksparken ingår.

För Parks and Resorts djurparker råder däremot inga restriktioner och själva djurparksdelen av  Furuvik planeras att öppna den 16 maj. Och Kolmården har redan öppnats för säsongen, om än i liten skala, där endast besökare med säsongskort och boende på Vildmarkshotellet släppts in på området.

– Det har fungerat väldigt bra. Kolmården är ju en 150 hektar stor utomhuspark, så vi har kunnat säkerställa att man håller distans och att det inte bildas några folksamlingar, säger Annika Troselius.

Den 1 maj kommer parken även att öppna för resten av allmänheten, men med ett begränsat antal platser där alla besök behöver förbokas.

– Eftersom inomhusaktiviteterna och våra djurvisningar kommer att vara stängda, är ett besök hos oss lika säkert som att ströva runt i vilken utomhuspark som helst, men hos oss får man även se 60 olika djurarter.

Gröna Lund och Skara Sommarland har andra förutsättningar, eftersom de faller under restriktionerna för max antal 50 personer, och något öppningsdatum är ännu inte fastställt. Men efter att nöjesparkbranschen gemensamt gjort en riskanalys, hoppas Annika Troselius att man i dialog med myndigheterna ska kunna öppna delar av verksamheten när läget förbättras.

– Om vi ska vara ärliga så innebär ju den här krisen att vissa företag inte kommer att överleva. Därför är det  viktigt att de som kan hålla öppet på ett säkert sätt ska få göra det, så länge man alltid följer Folkhälsomyndihgetens riktlinjer och rekommendationer.

Även Liseberg ställer in alla konserter fram till midsommar, beslutet medför också att Elvadansen samt ett antal danskvällar på Polketten ställs in under samma period. Nöjesparken hoppas man däremot kunna öppna den 16 maj.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...