Annons

Nordic Choice Hotels lanserar Room for Gaming

zoom Pressbild Quality Hotels Globe
Pressbild Quality Hotels Globe
NYHETER. För att möta en växande målgrupp och tillfredsställa ett behov hos både affärs- och privatresenärer lanserar Quality Hotel Globe totalt fem rum, som genomgått renovering och ny design, helt anpassat för gamers.
Annons

– Det tog drygt sex månader från idé till att rusta upp de fem rummen. Det var en chansning, men redan nu vet vi att det fungerar, säger Tina Hedman hotelldirektör på Quality Hotel Globe.

Att ta steget att lansera Room for Gaming är en naturlig del i Quality Hotels Globe engagemang för e-sport och gaming, som varit värd för flera stora evenemang.

– Vi har länge samarbetat med Svenska e-sportsförbundet. Det jag också fick veta är att vår leverantör Telia också gör det. Vi tog ett möte alla tre. Det var så som idén på Room for gamers kom till. Vad jag vet så är det ingen som har gjort så här tidigare, säger hon.

Gästerna kommer kunna välja mellan ett flertal populära spel. Man loggar in på sitt konto och får tillgång till spelen. Rummen är utrustade med bland annat dator, skärmar och headset för att möta de höga krav som gamers ställer på sin utrustning.

– Rummen har också specialsydda gardiner, som dämpar ljudet och för att det ska bli riktigt mörkt. Belysningen är anpassad för gaming, och på väggen hänger tavlor med bilder från gamla spel.

Tekniken i rummen har tagits fram i samarbete med Telia, GSIGN står för inredningskoncept och gamingmöbler. Det är gamers som har godkänt varit med och designat rummet, för det är ju för dem, berättar Tina.

Hur ser gaminggästen ut?

– Det är allt från barnfamiljer till yngre affärsresenärer som söker den här typen av avkoppling. Det är en anpassning till en generation av gäster med nya krav, som vill bo på hotell.

Vad har utmaningen varit?

– Det har varit ett omfattande jobb, allt från kabeldragning till design. Tiden har varit mest utmanande, samtidigt som det har gått väldigt smidigt, säger Tina Hedman.

Quality Hotel Globe blir Nordic Choice Hotels första hotell med detta koncept, följt av Quality Hotel Match i Jönköping där fem rum kommer att lanseras lagom till DreamHack i november och längre fram även i Norge på hotellen Quality Hotel Expo och Quality Hotel Bodö.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...