Annons

Nordic Choice vill skapa nytt nöjescentrum i Uppsala

zoom Petter Stordalens satsning i Uppsala kommer bli det nya nöjescentret i Uppsala, enligt Fredric Landell, chief project officer på Nordic Choice Hotels. Foto: Pressbild
Petter Stordalens satsning i Uppsala kommer bli det nya nöjescentret i Uppsala, enligt Fredric Landell, chief project officer på Nordic Choice Hotels. Foto: Pressbild
NYHETER. Takbar med utomhuspool och stora, publika ytor ska göra Petter Stordalens nya hotell i Uppsala till den naturliga samlingsplatsen i staden.
Annons

Nu är det klart att det blir Nordic Choice Hotels som kommer driva det nya hotellet som ska byggas mitt emellan Uppsala Konsert och Kongress och centralstationen.

Det centrala läget i staden, samt närheten till Arlanda och Stockholm väntas givetvis dra till sig affärsresenärer, men Nordic Choice satsar också på att nå flera målgrupper än så.

En hållbar mötesplats

Med ett spa som omfattar cirka 1000 kvadratmeter – bland annat med en solterass och en 19 meter lång utomhuspool – närmare 2000 kvadratmeter publik yta med restaurang på entreplan, en takbar och ytterligare två barer som tillsammans rymmer 730 personer, samt högt ställda miljökrav, vill hotellaktören skapa en hållbar mötesplats för såväl hotellgäster som Uppsalabor.

– Förutom den traditionella affärsresenären kommer anläggningen med mat, dryck och spa vara attraktiv även för den som vill åka på retreat eller bor i omnejden, säger Fredric Landell, chief project officer på Nordic Choice Hotels.

Nya nöjescentret i Uppsala

Närheten till Uppsala Konsert och Kongress och anrika konsertscenen Katalin talar för sig, kommenterar han.

– Jag tror inte att det finns något annat alternativ än att det här blir det nya nöjescentret i Uppsala.

Att hotellet är granne med Uppsala Konsert och Kongress bidrar också till att konferensutrymmen utgör en begränsad del av hotellets ytor. Det handlar om att anläggningarna ska komplettera varandra och samarbeta, menar Fredric Landell,

Står färdigt 2026

– Tillsammans med kontorsbyggnaderna som byggs blir de kommunicerande kärl som ger support till varandra, säger han.

Sammanlagt omfattar hotellet 10 000 kvadratmeter och utgör en tredjedel av det nya kvarter som byggs i hjärtat av Uppsala. Första spadtaget sker under nästa år och hotellet beräknas stå färdigt 2026.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...