Annons

Nu öppnar AC by Marriott i Sverige – nästa hotell redan på gång

NYHETER. På måndag invigs AC by Marriott Stockholm Ulriksdal, som blir det första av tio planerade hotell för internationella hotellkedjan. Besöksliv kan avslöja att de nästa två hotellen ska ligga i Kista och vid Arlanda flygplats.
Annons

2018 gick fastighetsbolaget Vi Invest och AC by Marriott in i ett avtal om att öppna tio hotell i Sverige. På måndag öppnar det första – AC by Marriott Stockholm Ulriksdal.

–Den vanligaste kommentar vi har fått hittills av de som har kommit och tittat på hotellet är ’wow vilken internationell känsla’. Många i Sverige är vana vid en mer avskalad och kall hotellinredning, men vi har lyckats få till en mycket mer internationell prägel på hotellet, säger Martin Hosseini, grundare och vd för Vi Invest.

Hotellet, som är beläget i Ulriksdal, strax norr om Stockholms innerstad i anslutning till Friends Arena och Westfield Mall of Scandinavia är sex våningar högt, och har en yta på 10 000 kvadratmeter. Hotellet har 223 rum, varav fyra är sviter.

Hur har ni skapat det?

– Genom våra materialval och sättet att bygga, den stora volymen i lobbyn och värmen vi har skapat, inte kallt och stilrent som på många andra hotell i Sverige.

Hotellet är, med tanke på sitt läge utanför Stockholm, tänkt att i första hand attrahera affärsgäster, men Martin Hosseini ser även att shopping-, eller evenemangssugna privatgäster bor på hotellet under helger och i semestertider. Hotellet är utrustad med både konferensytor och en spaavdelning om 1 500 kvadratmeter

AC by Marriott Stockholm Ulriksdal blir det första av tio planerade hotell, vad blir nästa steg?

– Vi skrev på med AC by Marriott för 1,5 år sedan och räknade då med tio hotell över 8-10 år, men utvecklingen kommer att gå fortare. Redan nu har vi 4-5 hotell klara, varav ett i Kista som vi ska börja bygga redan nu.

Både Ulriksdal och Kista ligger utanför city, är det tanken, att hålla er utanför stan?

– Det finns inga begränsningar, vi tittar även på citylägen. Överlag ser vi ett behov och en efterfrågan på en internationell aktör, förväntningarna på oss var högre än vi trodde. Vi vill vara överallt där det finns övernattningar och vi där ser att det finns en marknad.

Kan du nämna något mer av de 4-5 hotell som är ”klara”?

– Vi ska bygga ett hotell och vad som kommer att bli Sveriges största vattenland i Rosersberg i närheten av Arlanda. Vi räknar med att inviga 2022.

Lågkonjunkturen är på ingång och hotellmarknaden börjar mattas av, är det rätt ekonomiskt läge att bygga tio nya hotell?

– Hotellmarknaden har gått upp och ned i 20 år, det är vi vana vid. Och vi ska inte konkurrera med övriga hotell, vi ska vara ett internationellt varumärke och attrahera gäster som vill bo på ett internationellt hotell.

Hur kommer det sig att Mariott etablerar AC by Mariott i Sverige först nu, vad anser de spännande med den svenska marknaden?

– De har tittat på Sverige länge, och sedan vi började prata med dem och lyckades kommunicera att det behövs en internationell kedja i Sverige så trodde de på oss.

Ni öppnar på måndag, hur känns det?

– Jättebra, jag hoppas att mottagandet blir som vi har tänkt oss och som vi känner att vi har fått hittills, säger Martin Hosseini.