Annons

Nu öppnar nya hotellet med rum under mark

NYHETER. Under måndagen öppnade Best Westerns nya hotellsatsning i Stockholm. Rummen är små och flera av dem ligger under markplan. Tanken är att gästerna i högre grad ska använda hotellets sociala ytor. 
Annons

Hotellkedjan Best Westerns nya &hotell ligger nära Hötorget i Stockholm, på en adress där kvadratmetrarna är dyra. Och för att skära ned på kostnaderna har man tvingats tänka i nya banor, enligt Jonas Westring, vd.

– Det som skiljer hotellet från andra är att våra rum är på endast 11,5 kvadrat. Trots det har de alla funktioner som gästerna är vana vid, breda sängar, skrivbord, strykbräda och jättefina badrum. Det funkar eftersom vi utnyttjar ytorna i rummet smartare, bland annat genom att skippa garderoberna och att vi byggt sängarna på lådor som rymmer gästernas bagage.

Tyst och kolsvart utan fönster

Hotellet har 201 rum och som ett led i att bygga yteffektivt ligger 61 av dem under markplan.  Det är ett tänk man delar med bland annat Urban Delis hotell som ligger i närheten.

– Det handlar om att utnyttja ytan under mark. En del gäster tycker inte att det gör något att det saknas fönster, det är ju tyst och kolsvart där nere. Att vi bygger litet och tar vara på varje kvadrat innebär också att vi kommer att ta mindre betalt. Jag är helt säker på att det finns en stor marknad, säger Jonas Westring. 

Enligt Jonas Westring har man fokuserat på att skapa möten mellan människor. Bland annat har man skippat receptionsdisken till förmån för en öppen miljö.

– Hotellet är gjort för dem som vill umgås i sociala ytor och känna storstadspulsen. En viktig del här är att vi har satsat jättemycket på allmänna utrymmen. Istället för att sitta på rummet kommer våra gäster att hänga i loungebaren eller restaurangen. På rummet sover man och duschar.