Annons

”Nu ser vi en ökad efterfrågan”

zoom
"Vi växlar upp med fler anställningar för att möta behovet framåt från våra kunder", säger Emelina Lindberg-Filippopoulou, sälj- och marknadschef på Restaurang Assistans. Foto: RestaurangAssistans
NYHETER. Bemanningsföretaget RestaurangAssistans ser en ökad efterfrågan från hotell- och restaurangbranschen. Det osäkra och skiftande läge vi befinner oss i gör att många väljer att ta in arbetskraft efter behov.
Annons

I pandemitider då företag inte vågar anställa har fler tagit hjälp av bemanningsföretag. Ett sådant är RestaurangAssistans, som finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och Oslo och vänder sig till hotell- och restaurangbranschen.

– Många har varit tvungna att säga upp personal och vågar inte anställa på nytt i de här osäkra tiderna. Då kan det uppstå personalbrist i stället. Vi blir ett kostnadseffektivt alternativ, säger Emelina Lindberg-Filippopoulou, sälj- och marknadschef på RestaurangAssistans.

Hon fortsätter:

– Restauranger håller den egna personalstyrkan på en miniminivå och parerarar efterfrågan genom att hyra in till exempel kockar, servispersonal och diskare efter behov i stället. Hotellen kan ta in oss för att städa enbart de få rum som ska användas. Vi tar betalt per rum och hotellen slipper fasta personalkostnader som inte alltid speglar beläggningen.

”Det har vänt successivt”

Precis som många andra i branschen tvingades även RestaurangAssistans att varsla stora delar av sin personal under våren 2020.

– Våra kunder är ju från hotell- och restaurangbranschen som mer eller mindre tappat större delar av sina intäkter. Det gjorde att även vi tappade mycket i början av pandemin. Men glädjande nog så har det successivt vänt och nu ser vi en ökad efterfrågan då många väljer att ta in bemanning i stället för att anställa.

Har ni själva kunnat börja anställa igen?

– Det är många som hör av sig till oss dagligen och frågar efter jobb. Det är ofta kompetenta människor som har blivit uppsagda, till exempel kockar, servispersonal, hovmästare, städare och husfruar. Den senaste tiden har vi både återanställt och nyanställt vilket är kul. Nu växlar vi upp med ännu fler anställningar för att möta behovet framåt från våra kunder.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...