Annons

Plats för fler på Kungsberget

zoom Johnny Jernqvist Foto: Pressbilder
Johnny Jernqvist Foto: Pressbilder
NYHETER. Snart är flera nya boenden för barnfamiljen klara för inflyttning på Kungsberget. Efter en lyckad cykelsommar och mycket byggande laddar de nu för vintersäsong med fler besökare.
Annons

Det händer mycket på berget norr om Sandviken, Kungsberget växer i snabb takt. Totalt 45 nya boenden byggs just nu i Kungens by och på området Terassen står snart 24 lägenheter klara för inflyttning inför vintern. Johnny Jernqvist, platschef på Kungsberget, är positiv inför vintersäsongen och ser fram emot att välkomna fler besökare.

– Bygget har kommit väldigt långt, men de har lite kvar att göra. Många av dessa boenden har varit planerade i flera år och nu blir det äntligen snart klart. Det känns bra, nu får vi fler bäddar som passar barnfamiljen.

Fler gäster skapar nya utmaningar

Det är attraktiva boenden som byggs. Tio nya lägenheter står snart klara i området Panorama, boenden med stora panoramafönster i direkt anslutning till Kungsbergets nya lift.

På området Solbacken – med Kungsbergets bästa utsikt och gångavstånd till backar och restauranger – byggs det som mest och snart står 30 nya lägenheter klara för inflytt.

– Vi ser stora möjligheter framåt då vi får fler besökare, vår uppgift blir att hantera dem på ett bra sätt. Skidanläggningen är jag inte det minsta orolig för, vi har ett stort skidområde med bra kapacitet, säger Johnny Jernqvist och fortsätter:

– Utmaningen kan nog bli lite andra delar; som restauranger, hyra och sådana saker som vi får jobba lite mer med. Det är viktigt att det inte blir stopp, köer eller att folk inte får plats.

Bygger upp infrastrukturen

Att det satsas och byggs nytt i ekonomiskt tuffa tider påverkar inte Kungsberget rent finansiellt, menar Johnny.

– Som jag förstår är de flesta nya boenden sålda, vilket är kul. Vi som företag investerar inte i själva bygget, men i takt med att vi får fler boende på berget så investerar vi i allt runtomkring. Vi bygger ut infrastrukturen med bland annat nya backar och liftar så att det ska bli ski-ins överallt. Så det är där vi lägger pengarna.

Från daganläggning till skidort

Kungsberget har gått från att vara ett mål för dagsutflykt till en skidanläggning dit besökaren stannar en weekend eller en vecka.

– Ja, vi växer hela tiden och vill bli bättre för varje år. Vårt mål är att gå från en daganläggning till en skidort och vi är nära nu tycker jag.

När Besöksliv pratade med OS-stjärnan Sara Hector i våras konstaterade hon att Kungsberget är en ung och innovativ anläggning. Johnny håller med och berättar att de har mycket kul på gång under nästa säsong, men det är inget han vågar avslöja redan nu.
– Vi stänger ju snart för säsongen och börjar sedan preppa inför vintersäsong. Men vi har några cykelklubbar som har hört av sig, så kanske öppnar vi upp för något spontant cykelevent.

Slåss om cyklisterna

Sommarsatsningarna som gjorts i Kungsberget de senaste åren har fallit väl ut.

– Ja, i år har vi haft bättre beläggning med cyklister än någonsin förut, men det kommer nog att ta ett par år till innan folk vet att vi har en cykelanläggning, säger han och fortsätter:

– Utmaningen är ju att nästan alla skidanläggningar satsar på cykling, så vi slåss ju om en ganska liten grupp.

Cykellederna på Kungsberget håller öppet fram till söndag. Och i mitten av oktober ska hela teamet stå startklara med snösystemet redo att dras igång om det blir minusgrader. Skidanläggningen öppnar för vintersäsongen den 16 december.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...