Annons

Premiär för sommarsatsning i Branäs

zoom Mikael Elford, marknads- och försäljningschef på Branäsgruppen, <br />
ser fram emot premiären av sommarsatsningen i Branäs.  Foto: Pressbilder/Branäsgruppen
Mikael Elford, marknads- och försäljningschef på Branäsgruppen,
ser fram emot premiären av sommarsatsningen i Branäs.
Foto: Pressbilder/Branäsgruppen
NYHETER. I år blir det även sommarsäsong i Branäs. Aktiva semesterfirare lockas med nybyggda padel- och cykelbanor samt kanot på Klarälven. ”Lysande att satsa på sommaren när intresset för svemester är stort”, säger Mikael Elford från Branäsgruppen.
Annons

I spåren av klimatkris och pandemi stiger intresset för svemester. Något som skidanläggningarna i år har tagit fasta på. Besöksliv skrev nyligen om hur Skistar gör sin största sommarsatsning någonsin och Branäsgruppen har premiär för sin sommarsatsning i Branäs i år.

– Det har varit på gång länge, men vi har landat i att satsa på vintersäsongen i stället. De försök som gjordes för många år sedan slog aldrig riktigt igenom, men sen dess har efterfrågan ökat. Dessutom är vi nu så trygga med vår vinterprodukt att vi vågar satsa på sommaren också, säger Mikael Elford, marknads- och försäljningschef på Branäsgruppen.

Hur kommer det sig att ni gör den här satsningen just nu?

– Det ökade intresset för att semestra i Sverige vi såg förra sommaren till följd av pandemin ser ut att hålla i sig. Det är ett lysande tillfälle att satsa på sommaren nu när intresset för svemester är så stort. Och det vore synd att inte använda den infrastruktur vi har byggt upp även på sommaren.

Aktiva barnfamiljer

Precis som under vintersäsongen är det stort familjefokus i Branäs även i sommar. Just nu bygger man padel- och cykelbanor, för både stora och små. På Branäsberget byggs breda cross country-leder för dagsturer, grill- och rastplatser i området rustas upp och vid Klarälven planeras för att en extern aktör ska hyra ut kanoter och SUP:ar.

– 80 procent av våra gäster är barnfamiljer, så det är aktiva familjer som vill komma iväg på en weekend eller semestervecka vi primärt vänder oss till. De första bokningarna av padelbanan har redan kommit och då är den inte ens färdigbyggd än. Intresset för padel är verkligen galet stort just nu!

”Vi tar en stor risk”

Under pandemin har anläggningen i Branäs, precis som alla Bransägruppens anläggningar, anpassats efter gällande restriktioner för att kunna ta emot gäster trots pandemin.

– Vi har lagt en hel del tid och energi på anpassning, exempelvis att hålla köer luftiga, anpassade restauranger och dubbelt så många grillplatser. Dessa anpassningar kommer ligga kvar inför sommaren – vi utgår från att läget kommer att vara ungefär som det är nu när vi planerar sommaren.

Vad tror du om premiärsommaren 2021?

– I sommar tar vi en stor risk eftersom vi inte vet hur läget utvecklar sig med pandemin. Men jag tror att det kommer att bli fantastiskt bra för oss med den här sommarsatsningen långsiktigt, säger Mikael Elford.

Branäsgruppen gör även en liknande sommarsatsning i Kungsberget i år och har sedan tidigare downhill-cykling i Vallåsen under sommaren.