Annons

Skistar gör sin största satsning på sommaren någonsin

zoom Mathias Lindström, kommersiell chef på Skistar.
Mathias Lindström, kommersiell chef på Skistar.
NYHETER. Fjällorterna utvecklar sommarutbudet för att matcha den ökade turismen sommartid. Det som lockar sommargästerna mest är att vara aktiva ute i naturen. ”Man vill ha mycket att välja på, så det är viktigt att erbjuda en bred flora av aktiviteter”, säger Mathias Lindström, kommersiell chef på Skistar.
Annons

Pandemin har tagit den redan påbörjade hemestertrenden till nya höjder. Och det som lockar den semesterfirande svensken är framför allt en aktiv, naturnära semester. Därför utvecklar fjällorterna sitt utbud. Skistar Sports & Adventures är Skistars största aktivitetssatsning på sommarsäsongen någonsin.

– Att vi väljer att satsa mer på sommarperioden och en helårsverksamhet är helt enkelt drivet av en ökad efterfrågan. Det är inte lika lockande med sol- och badsemester längre, utan vi söker oss allt mer till en aktiv semester i naturen även sommartid. Tidigare var sommarturismen i fjällen väldigt liten, men nu har den inhemska turismen ökat under lång tid och så även intresset för att söka sig norrut, säger Mathias Lindström, kommersiell chef på Skistar.

Bred flora av aktiviteter

Den ökade satsningen har resulterat i ett rejält breddat utbud av aktiviteter på Skistars destinationer, i ett första steg framför allt i Åre, Sälen och Trysil.

– Man vill ha mycket att välja på, så det är viktigt att inte smalna av utbudet utan erbjuda en bred flora av aktiviteter. Man ska exempelvis kunna cykla eller vandra på förmiddagen för att sen spela padeltennis eller äventyrsgolf på eftermiddagen, säger Mathias Lindström.

Äventyrliga satsningar

De mer klassiska aktiviteterna som cykling, paddling och vandring kompletteras i år av en hel del äventyrliga satsningar. Cyklingen kryddas till exempel upp av flera nya trailleder i både Åre och Sälen, dessutom byggs en pumptrackbana med gupp och svängar på en yta om 700 kvadratmeter i Sälen.

Även i Trysil byggs en pumptrack som ska bli 2600 kvadratmeter – och därmed Norges största. I Sälen byggs en bana för äventyrsgolf och utomhusbanor för padeltennis med utsikt över fjället.

– Nya höghöjdsbanor och ziplines som kombinerar klättring, lek och äventyr kommer att finnas i både Åre och Sälen. Vi erbjuder äventyr för både stora och små, aktiviteter som man kan genomföra i sin egen takt, säger Mathias Lindström.