Annons

Prisad konditor nystartar med färskt samarbete

zoom Magnus Johansson blir ansvarig för hela Eaterys bageriverksamhet. Foto: Karin Boo
Magnus Johansson blir ansvarig för hela Eaterys bageriverksamhet. Foto: Karin Boo
NYHETER. Magnus Johanssons Bageri och Konditori går samman med Eaterygruppen – Magnus Johansson får ansvar för hela bageriverksamheten.
Annons

Mästerkonditorn Magnus Johansson har en lång meritlista. Johansson, som driver Magnus Johanssons Bageri och Konditori i Hammarby Sjöstad sedan 2011, lockar kunder från hela stan med sina klassiska bakverk, växtbaserade bullar och eleganta tårtor.

För många är han också känd från sin regelbundna medverkan i Tv 4:s Nyhetsmorgon och de lyckligt utvalda har njutit av hans Nobeldesserter i dryga tio år.

Välkomnar utmaningar

Magnus Johansson, som varit med när Svenska Kocklandslaget vann OS, är inte främmande för utmaningar. 2021 utökade han verksamheten med Magnus Johansson glass & konfektyr och nu väntar ytterligare en när Magnus Johanssons Bageri och Konditori satsar på vidareutveckling tillsammans med mat- och mötesaktören Eaterygruppen.

Magnus Johansson blir kvar som verksamhetschef men får i och med sammanslagningen en ny roll som ansvarig för hela Eaterys bageriverksamhet tillsammans med Linda Nordbäck-Johansson.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya uppdrag?

– Att förändra betydelsen av njutbara bröd och bakverk. Jag vill på sikt att Eatery ska kunna erbjuda bröd och bakverk som är hållbara och håller hög kvalitet. Att gå in i detta blir en nystart i livet och jag ser mycket fram emot det, säger han.

Delar av Magnus Johanssons Bageri och Konditoris sortiment ska finnas hos Eaterys restauranger i en så kallad ”shop in shop” till hösten. Eaterygruppen befinner sig i slutförhandlingar över att öppna ett större bageri i Stockholmsområdet och kommer utveckla det nuvarande konditoriet i Hammarby Sjöstad.

Magnus Johansson ser fram emot att försätta utveckla sin verksamhet som ett hantverksbageri och kundupplevelsen alltjämt ska stå i fokus.

Har du tips på hur man skulle kunna få in fler unga människor i branschen?

– Man ska skapa profiler och se till att hylla dem och även se till att få ungdomar i jobb med lärlingsplatser och helgjobb. Dessutom måste branschen ut på skolor och yrkesskolor och verkligen baka och smaka med dem, säger Magnus Johansson och tillägger:

– Andra förslag är fler studiebesök på företag och att ordna långa praktikplatser men kanske med färre antal timmar per dag, få unga gillar att hänga på arbetsplatsen.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...