Annons

Prisat hotell i Östersund lyfter lokala bryggerier

zoom Foto: Anette Andersson Nicki Eby, hotelldirektör
Foto: Anette Andersson Nicki Eby, hotelldirektör
NYHETER. Nyligen utsågs Clarion Hotel Grand Östersund till ”Clarion Hotel of The Year.” Ett tydligt lagarbete är ett vinnande koncept, men även hållbarhet och lokala samarbeten.
Annons

Efter att ha varit nominerade till Sveriges bästa Clarionhotell tre år i rad tog Clarion Hotel Grand Östersund till sist hem titeln ”Clarion Hotel of The Year i januari i år. Motiveringen lyfte bland annat hotellets stora passion för människor, planeten och förmågan till förändring.

Nicki Eby, hotelldirektör på Clarion Hotel Grand Östersund, menar att lagarbetet med gemensamma mål bland annat varit nyckeln till att hotellet kammade hem utmärkelsen.

– Vi medarbetare trivs verkligen tillsammans, vi lyfter varandra och har roligt ihop. Det smittar av sig till våra gäster och visar sig i vår gästnöjdhet, som varje år ligger i topp. Det blir som en positiv spiral som aldrig tar slut.

Hållbarhet verkar ligga er varmt om hjärtat. Berätta lite om er filosofi.
Vi vill göra skillnad både för miljön och samhället runt omkring oss men också för enskilda individers vardag. Det kan vara de små tingen som gör den stora skillnaden. Vi har till exempel byggt en hage tillsammans hemma på min gård, där vi födde upp två grisar på det vegetariska matavfallet från hotellet. Vi har varit med i projektet ”Cykling utan ålder” där vi har tagit med pensionärer på cykelturer i Östersund, gått på fotbollsmatch och pimpelfiskat på Storsjön tillsammans. Under våren vill vi bjuda in studenter från MIUN att vara med i aktiviteterna, så att olika generationer kan mötas.

Maltfestivalen – med lokala bryggerier

Restaurangen på Clarion i Östersund är en av platserna där Maltfestivalen, som hålls för elfte året lördagen den 18 februari, äger rum. Festivalen arrangeras av det lokala företaget Sir Winston Group tillsammans med sex av stadens restauranger och under festivalen kommer flera lokala bryggerier närvara, tillsammans med svenska och utländska producenter.

– Lokala samarbeten är viktiga för oss då vi vill värna om våra lokala leverantörer, säger Nicki Eby. Vi har ett extremt stort och fantastiskt lokalt skafferi i Jämtland med mathantverkare och bryggerier och det vill vi visa upp.

Besökarna på Maltfestivalen kommer kunna prova massor av olika typer av öl och whisky i form av små smakprover – och kan sedan rösta på sina favoriter.

– Det här eventet är ett exempel på kulturen i Östersund, där konkurrenter samarbetar med varandra i ett lokalt event, säger Per-Åke Wahlund, på Sir Winston Group.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...