Annons

Restaurang Gabriel i Feskekörka: ”Informationen är helt ny för oss”

zoom Johan Malm driver Restaurang Gabriel i Feskekörka i andra generationen. Foto: Pressbild
Johan Malm driver Restaurang Gabriel i Feskekörka i andra generationen. Foto: Pressbild
NYHETER. Framtiden oviss för Restaurang Gabriel, som drivs av andra generationen i Feskekörka. ”Det är klart det väcker känslor”, säger ansvarig Johan Malm.
Annons

Det var under förra veckan som fastighetsbolaget Higab som förvaltar Feskekörka, skickade ut ett pressmeddelande om att byggnaden ska stänga för renovering och att det i dagsläget inte finns några beslut om vilken verksamhet som ska bedrivas i byggnaden därefter.

– Renovering är högst nödvändigt och skulle helst ha gjorts för längesedan. Det är till stor del vi aktörer som har uppmärksammat Higab om de brister som finns och önskat renovering, säger Johan Malm, chef för Restaurang Gabriel.

Men all information hade inte delgivits hyresgästerna.

– Informationen om att de företag som verkar i Feskekörka kanske inte kommer få komma tillbaka, den är helt ny för oss.

Renoveringsplaner har alltså funnits under en längre tid, och aktörerna har fått vara delaktiga i Higabs grupp för utveckling av Feskekörka. Men det har enligt Johan Malm aldrig kommit på tal att de aktörer som finns i byggnaden nu inte kommer bli erbjudna återflytt.

– Det är känsligt det här. Min verksamhet har funnits här i 35 år och jag driver den som andra generationen. En annan aktör har funnits i Feskekörka som familjeföretag sedan 1954. Vi vet inte riktigt vad som kommer hända nu, vi har helt enkelt inte tillräcklig information för att kunna planera framåt, säger Johan Malm.

I nuläget har inte aktörerna blivit erbjudna någon ersättningslokal att driva sin verksamhet i under renoveringen.

– Tiden får utvisa vad som ska hända. Som det ser ut nu kan vi inte ta några beslut alls, säger Johan Malm.

Philips MediaSuite  – Nu med Netflix och Chromecast built-in

Philips MediaSuite – Nu med Netflix och Chromecast built-in

Enkel för gästerna att använda och kostnadseffektiv för hotellen. Philips MediaSuite är marknadens mest kompletta TV för hotell och professionella verksamheter