Annons

Restaurang Nook expanderar i nya lokaler

zoom Nooks ägare, Alexander Bäckman, vd, och Gustaf Larsson, kökschef, ser ljust på framtiden i restaurangbranschen och nystarten i de nya, större lokalerna. Foto: Pauline Suzor
Nooks ägare, Alexander Bäckman, vd, och Gustaf Larsson, kökschef, ser ljust på framtiden i restaurangbranschen och nystarten i de nya, större lokalerna. Foto: Pauline Suzor
NYHETER. Den Michelin-prisade restaurangen Nook flyttar till Stockholmsverken. Imorgon slås dörrarna upp till större lokaler och nya koncept.
Annons

De gamla industrilokalerna Stockholmsverken mitt på Södermalm i Stockholm har fått ett nytt kreativt liv med bland annat spelutveckling och design, men även spännande matupplevelser.

Detta förstärks ytterligare när den Michelin-prisade restaurangen Nook flyttar in på 1 000 kvadratmeter i två plan och med tre koncept: klassiska trerättersmenyer, ”vardagsrum” med bar samt Nook Market med asiatisk streetfood.

Besöksliv ringde upp vd:n och delägaren Alexander Bäckman mitt i öppningsstöket.

Hur kommer det sig att ni flyttar från Åsögatan?

– Tanken har funnits i flera år. Vi växte helt enkelt ur våra gamla lokaler, särskilt köksdelarna. Vi kunde inte utveckla vår produkt som vi ville. Tanken var inte att det skulle bli riktigt så här stort, men nu kan vi addera saker som vi vill göra och göra det för många fler.

Vad kan gästerna förvänta sig i de nya lokalerna?

– En konkret sak är ett eget bryggeri, som kommer att öppna någon gång i början av nästa år. Dessutom kan vi nu starta upp vårt gamla koncept Nook Market med asiatisk streetfood under samma tak. Här kommer vi även att servera lunch, vilket är nytt för oss.

Alexander Bäckman vill vara tydlig med att det inte är en ny restaurang, utan Nook som flyttar.

– Det har varit enormt viktigt för oss att få med oss känslan från originalet när vi går från 60 sittplatser till cirka 220 sittplatser. Vi har jobbat enormt hårt med vår designbyrå för att få en matsal som är dubbelt så stor att inte kännas dubbelt så stor. Jag är otroligt nöjd med interiören och hur det har blivit.

Förutom golvytan, varför blev det Stockholmsverken?

– Vi ville absolut vara kvar på Söder och så här stora lokaler växer inte på träd. Sedan är det här området mitt på Söder lite bortglömt, säger Alexander Bäckman.

– Det jobbar och bor många människor här, men det finns inte så mycket restauranger. Men det börjar hända saker. Och efter ett par tuffa år är folk svältfödda på sociala kontakter och restaurangbesök. Vi vill gärna vara med att utveckla det här området.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...